Cuma, Eylül 20

Sicilya’daki yat faciasında 6 kişi hâlâ aranıyor: Kayıplar arasında İngiliz milyarder Mike Lynch de bulunuyor

Süper lüks yatın Sicilya açıklarında alabora olması sonucu bir kişi öldü, altı kişi de kayboldu.

REKLAM

Yetkililer, yaptıkları açıklamada, yabancı turistleri taşıyan süper lüks yatın kötü hava koşulları nedeniyle alabora olup İtalya’nın güneyindeki Sicilya açıklarında batması sonucu 15 kişinin kurtarıldığını, 7 kişinin ise kayıp olduğunu duyurdu.

İlerleyen saatlerde dalgıçların bir kişinin cansız bedenine ulaştığı, diğer 6 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Hayatını kaybeden kişinin uyruğu henüz belirlenemedi.

Medyaya yansıyan haberle birlikte yattaki isimler netleşmeye başladı.

Raporlara göre İngiliz teknoloji milyarderi Mike Lynch de kayıplar arasında yer alıyor.

Lynch, geçtiğimiz Haziran ayında San Francisco’da, yazılım şirketi Autonomy’nin 2011 yılında 11 milyar dolara (10 milyar Euro) Hewlett-Packard’a satışıyla ilgili dolandırıcılık suçlamalarından beraat etti.

Gemi, Pazartesi sabahı yerel saatle 05.00 civarında Porticello limanı açıklarında demirliyken alabora oldu.

İtalyan sahil güvenliğine göre, gemide İngilizler, Amerikalılar ve Kanadalılar da dahil olmak üzere 10 mürettebat ve 12 yolcu bulunuyordu.

56 metre uzunluğundaki “Bayesian” İngiliz bayrağı, dünyanın en uzun alüminyum direklerinden biri olan 75 metrelik tek direğiyle dikkat çekti. Çevrimiçi siteler haftalık 195.000 avroya kadar kiralanabileceğini söylüyor.

Kurtarılanlardan bazılarının kimlikleri belirlenirken, bunlardan birinin Lynch’in eşi Angela Bacares olduğu belirtildi.

İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberine göre, kimliği Charlotte olarak belirlenen bir kişi, 1 yaşındaki kızı Sofia’yı kısa süreliğine kaybettiğini, ancak daha sonra onu dalgaların üzerinde tutmayı başardığını ve kendisinin ve bebeğinin cankurtaran sandalına bindirilerek kurtarıldığını söyledi.

İlk başta kurtarılıp Palermo yakınlarındaki Porticello’da karaya çıkarılan sekiz kişi, hemen hastaneye nakledildi.

Kurtarma ekiplerinin gemiyi Porticello açıklarında 50 metre derinlikte bulduğu belirtildi.

Balıkçı Francesco Cefalù, sabah saat 04.30 sıralarında sahilden roket geldiğini gördüğünü ve hemen olay yerine gittiğini söyledi. Ancak oraya ulaştığında Bayesian çoktan batmıştı ve süperyattan geriye sadece yastıklar, tahta parçaları ve diğer eşyalar kalmıştı.

Hemen sahil güvenliğe haber verdiğini ve 3 saat boyunca bölgede kaldığını söyleyen balıkçı, kimseyi sağ bulamadığını söyledi.

Cefalù, “Kimseyi bulamadık” dedi ve ekledi: “Sanırım herkes içeride, herkes kayıp.”

REKLAM

Balıkçı, o sabah erkenden kalkıp balığa çıkıp çıkamayacağına baktığını belirterek, “Belki direk kırılmıştır ya da baş çapa çekilmiştir, bilmiyorum” dedi.

Sahil güvenlik, henüz bulunamayan altı kişiden birinin mürettebat, diğerlerinin ise yolcu olduğunu açıkladı.

İtalyan firması Perini Navi tarafından 2008 yılında inşa edilen yat, Charter World ve Yacht Charters’a göre dört adet çift kabin, bir adet üçlü kabin ve bir adet sahip süiti dahil olmak üzere 12 yolcu ve mürettebat için konaklama olanağı sunuyor.

Daha önce Hollanda bayrağı altında “Salute” adı verilen gemi, Fransız tasarımcı Remi Tessier tarafından tasarlandı.

REKLAM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş