Çarşamba, Eylül 18

Salim Güran’ın çalışanı, “Henüz ölmedi” ifadesinin geçtiği konuşmayı bir kez daha hatırlamadı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Bağlar İlçesi Tavşantepe kırsal mahallesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde cesedi bulunan Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma taş ve çalılarla devam ediyor.

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan ve “suça yardım etmek ve suç delillerini yok etmek” suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen RA savcısının son ifadesi, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, daha sonra tekrar gözaltına alınarak tutuklandığı belirtildi. zaman ortaya çıktı.

RA’NIN SORULARA CEVAPLARI

Olay gününü anlatan RA, şöyle konuştu: “Salim Güran’ı ilk kez 21.08.2024 günü saat 07.00 sıralarında Batıkarakoc tarafındaki mısır tarlasında gördüm. Bir süre yanımızda kaldı ve sonra gitti. Aynı günün ilerleyen saatlerinde saat 14.00-14.30 arasında Batıkarakoç’taki aynı tarlaya döndü. Tarlada birlikte oturup çay içiyorduk. Hatta Salim Güran, babam Mehmet Selim Atasoy’u arayıp sahaya davet etti. Bir süre sonra babam Mehmet Selim Atasoy yanımıza geldi. Babam bir süre birlikte oturduktan sonra saat 16.00-16.30 sıralarında Çarıklı Sokak’taki diğer tarlaya gitti. Batıkarakoc sahasında Salim Güran’la bir süre oturduk. “Hatırladığım kadarıyla saat 17.00 sıralarında Salim Güran üstünü değiştireceğini söyleyerek beni bırakıp evine gitti” dedi.

SAVCI “NEDEN DEĞİŞTİRDİLER?” diye sordu.

RA, Salim Güran’ın üstünü değiştirmeye gittiğini söyleyince savcı şunları söyledi: “Salim Güran’ın neden kıyafetlerini değiştirdiğini biliyor musun?” diye sordu.

RA soruyu şu şekilde yanıtladı:

“Tarlada sprinkler ile çalışıyordum. Salim Güran, çeşmeleri tamir etmeyi veya sulama yapmayı düşündüğü için değişime gitti. Yaklaşık yarım saat sonra Salim Güran üzerini değiştirip yanıma, yani Batıkarakoc tarafındaki mısır tarlasına döndü. O zamana kadar işimi bitirmiştim. Bir süre sonra babam Mehmet Selim Atasoy işini bitirip yanıma geldi. Babam geldiğinde benden akşam yemeği hazırlamamı istedi. Yemeği hazırladım. Salim Güran, babamla akşam yemeği yedik. Hatırladığım kadarıyla 19.30-20.00 sıralarında Salim Güran’ın telefonu çaldı. Arayan kişi Salim Güran’a Narin Güran’ın kayıp olduğunu söyledi. Salim Güran da babamla birlikte arabaya binip gitti. Hatta kısa bir süre gittikten sonra beni arayıp meşaleyi unuttuğunu söyleyerek istedi. “Ben de onu hemen hızla koşarak götürdüm.”

Savcı çelişkiyi sordu

Savcı, RA’ya, Salim Güran’ın saha çalışmasına yardım etmek için üstünü değiştirmeye gittiğini söylemesi ile Salim Güran’ın dönüşte işlerin bittiğini ve yemek hazırladıklarını söylemesi arasındaki çelişkiyi sordu.

AR “Yukarıda da söylediğim gibi Salim Güran döndüğünde hem babam hem de ben işimizi bitirmiştik. “Salim Güran bize geldikten sonra herhangi bir saha çalışması yapmadı.” diye yanıtladı.

RA’ya Tavşantepe ilçesinde çalıştığı Salim Güran’a ait tarlalarda kaçak elektrik kullanıldığına ilişkin bilgisi olup olmadığı da soruldu.

AR “Sucu olduğum için sadece sulamayla uğraşıyorum. Vanaları açıp kapatıyorum. Kesinlikle böyle bir durumdan haberim yok. Hiçbir fikrim yok. Tarlalarda kaçak elektrik kullanmak amacıyla kaçak elektrikli cihaz diye bir şey var mı bilmiyorum. “Her zaman sulama işiyle ilgilenmeme rağmen böyle bir cihaz veya mekanizma görmedim.” dedi.

Daha önce yaptığı açıklamada RA ile Salim Güran’ın hatırlamadığını söylediği konuşma.Tamam, henüz elimde değil, tamam, henüz ölmedi.’ Bu cümlelerin geçtiği telefon görüşmesi, bilirkişi raporu ve Salim Güran’ın 09/13/2024 tarihli ifadesi okunarak sorgulandı.

RA’ya yanıt olarak, “Aramızda böyle bir konuşma olduğunu kesinlikle hatırlamıyorum. Ben bu kadar kaçak bir elektrikli cihaz görmedim. Bunu hiç duymadım. “Aramızda kesinlikle böyle bir konuşma olmadı.” dedi.

TELEFON GÖRÜŞMESİ SORUŞTURMA DOSYASINA EKLENDİ

Cep telefonlarından yapılan görüntü çalışmaları sırasında Salim Güran ile RA’nın yaptığı görüşme soruşturma dosyasına dahil edildi. Toplantı sırasında Salim Güran, RA’ya şunları söyledi: ‘Sondaki köşeye, size ait olan bir şey, sondaki yokuşa düştü. “Eğimin köşesi taş” sözlerine RA’nın “eh” cevabını verdiği, Salim Güran’ın “Biri yerde” dediği, RA’nın ise “Tamam henüz yapmadım /Tamam” dediği belirtildi. henüz ölmedi’.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom