Cumartesi, Temmuz 27

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 3 bin 390 kişiyi gözaltına aldı

Filistinli Esirler Derneği ve Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bağlı Filistinli Esirler İşleri Komitesi tarafından ortak bir yazılı açıklama yayımlandı.

İsrail askerlerinin Çarşamba gecesi ve Perşembe sabahı Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te düzenlediği baskınlarda 40 kişiyi tutukladığı bildirildi.

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim’den bu yana 3 bin 390 kişiyi tutukladığı, Gazze Şeridi’nde 24 Kasım’dan bu yana uygulanan “insani duraklama” kapsamında ise bunlardan 260 kişinin gözaltına alındığı iddia edildi.

İşgal güçlerinin tutuklulara ve ailelerine yönelik yaygın şiddet, dayak ve tehditlerin yanı sıra gözaltı sırasında Filistinlilerin mallarına zarar verdiği ve tahrip ettiği iddia edildi.

İsrail ordusu, kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ni yoğun bir şekilde bombalarken, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de baskınlar düzenleyerek Filistinlileri çeşitli suçlamalarla gözaltına alıyor.


Hamas ile İsrail arasında esir değişimi anlaşması

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmada 4 günlük geçici ateşkese ilişkin anlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00’den (08.00 Türk Lirası) itibaren yürürlüğe girdi.

Esir değişimi anlaşması kapsamında İsrail ile Hamas arasındaki geçici ateşkes kapsamında Gazze Şeridi’nde biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk olmak üzere 81 İsrailli tutuklu ile 210 Filistinli kadın ve Filistinli serbest bırakıldı. Şu ana kadar İsrail hapishanelerindeki çocuklar serbest bırakıldı.

Katar, 27 Kasım’da Hamas ile İsrail arasındaki arabuluculuk çabalarının ardından geçici ateşkesin 2 gün daha uzatıldığını duyurdu.

İsrail ordusu, tarih belirtmeden geçici ateşkesin 30 Kasım’a kadar uzatılacağını açıklarken, Hamas söz konusu aranın bir gün uzatılacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking