Cumartesi, Temmuz 27

Güne 1 çorba kaşığı içerek başlayın! Fazla kilolardan kurtulun










Elma sirkesi, antiseptik özelliği sayesinde vücudun iltihaptan kurtulmasına yardımcı olur. Hastalığa karşı direnci arttırır ve bağışıklığı güçlendirir. Elma sirkesi metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle kilo vermeye de yardımcı olur. Elma sirkesi günümüzde yemeklerde ve salatalarda sos olarak kullanılsa da aslında kullanım alanı bakımından oldukça geniştir. Elma sirkesi cilt bakımından saç bakımına kadar birçok sektörde kullanılmaktadır. Son zamanlarda elma sirkesi de fazla kilolarından kurtulmak isteyenler arasında popüler hale geldi. Her sabah aç karnına içilen elma sirkesinin metabolizmamızı hızlandırıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Sabahları aç karnına elma sirkesi içmenin faydalarını merak ediyorsanız bu yazımıza bir göz atın. Elma sirkesi C vitamini içerir. C vitamini sayesinde bağırsaklar uyarılır ve çalışmaya başlar. Vücudunuzda sürekli kabızlık ve şişkinlik sorunu yaşıyorsanız elma sirkesi içebilirsiniz. Sabahları 1 yemek kaşığı elma sirkesini 1 bardak su ile karıştırıp içtiğinizde bağırsaklarınızın düzgün çalışmasını sağlayabilir ve sindirimi kolaylaştırabilirsiniz.

TOKSİNLERİ VÜCUTTAN ATAR

Vücutta biriken toksinler kendinizi yorgun, halsiz ve şişkin hissetmenize neden olur. Toksinler vücudunuza zarar veren ve yoran maddelerdir. Elma sirkesi tüketerek vücudunuzda biriken toksinleri atabilirsiniz. Elma sirkesi içerek vücudunuzu doğal olarak toksinlerden arındırmış olursunuz. Her sabah aç karnına içilen elma sirkesi, vücudu ödem, toksin ve şişliklerden arındırır.

ELMA SİRKESİ YAĞ YAKTIRIR

Elma sirkesi yavaşlayan metabolizmayı harekete geçirir. Elma sirkesi metabolizmayı hızlandırıcı etkisi sayesinde vücuttaki yağları yakar. Özellikle göbek ve basen bölgesinde biriken yağları hızlı bir şekilde yakmanıza yardımcı olur. Elma sirkesi tek başına kilo vermenizi sağlamaz. Fazla kilolardan kurtulmak için spor yapmalı ve diyet yapmalısınız. Elma sirkesi bunlara ek olarak tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur. Her sabah elma sirkesi içmek metabolizmayı harekete geçirir ve sindirimi düzenler. Bu sayede vücudunuzdaki yağları daha kısa sürede yakabilirsiniz.

BİR UYGULAMA ÜZERİNDE ELMA SİRKESİ İÇECEK

Sirke, özellikle kaliteli hammaddeler ve organik içeriklerle üretildiğinde iyi beslenmeye katkı sağlayan besinlerden biridir. Tıpkı sirke gibi birçok kişi bilir ki sirkeli suyun da etkileri vardır. Ayrıca sirkenin özellikle kilo vermek isteyen kişiler tarafından tercih edildiği bilinmektedir. Elma sirkesi aç karnına içildiğinde açlık hissini bastırır. Gün boyu tok kalmanıza yardımcı olur ve fazla kalori alımını engeller. Her sabah aç karnına 1 bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek tüketebilirsiniz.

HER ŞEYE ELMA SİRKESİ İÇMEK ZARARLI MIDIR?

Elma sirkesi asit oranı yüksek olduğu için fazla miktarda ve sık aralıklarla tüketildiğinde mideye zarar verir. Asidik içeriği nedeniyle diş hassasiyetine neden olabilir. Elma sirkesi alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Düzenli bir ilaç kullanıyorsanız veya kronik bir hastalığınız varsa aç karnına elma sirkesi içmeden önce bir uzmana danışmanız önerilir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking