Cumartesi, Temmuz 27

Dang hummasında salgın tehdidi: Dünya çapında tehdit oluşturabilir

Dang humması, iklimin genellikle böceklerin kış uykusuna yatabileceği önemli ölçüde soğuk bir mevsime sahip olmadığı tropikal ve subtropikal bölgelerde sivrisinekler tarafından yayıldığı bilinen bir hastalıktır.

Dang virüsü ile ilk enfeksiyondan sonra gelişen hastalık yüksek ateş, baş ağrısı, kusma ve deri döküntüleri neden olabilir? “Kırık Kemik Ateşi” Dang humması olarak da bilinen Dang hummasının eklem ağrılarına ve kas spazmlarına da neden olduğu bilinmektedir.

Hamile hastalar ve geçmişte bu hastalığı geçirmiş olanlar hastalığa karşı özellikle savunmasızdır.

YÜZDE BİR KİŞİ İÇİN ÖLÜMCÜL

ABD’de Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi(CDC)’den elde edilen veriler, hastalığa yakalanan kişilerin yaklaşık olarak Vakaların %5’inde kan sağlığını ciddi şekilde etkileyebilecek ve kanamaya neden olabilecek semptomlar gelişebilir ve yaklaşık %1’inde hastalık ölümcül olabilir. Gösteriler.

özellikle hastalık Asya Görmek Latin AmerikaYaygındır ve yıllık olarak tahmin edilmektedir. 20 bin kişi öldü neden olur.

Yetkililer yıl sonuna kadar rekor sayıda dang humması enfeksiyonu bekleniyor Dünya Sağlık Örgütü (WHO) hastalığı Avrupa, Kuzey Amerika Görmek AfrikaGüney bölgeleri de dahil olmak üzere dünyanın tropik olmayan diğer bölgelerine de yayılmaya başlayacağı konusunda uyarılıyor.

“ÜLKELERİ HAZIRLAMAMIZ GEREKİYOR”

Örgüt, olası bir salgının iklim değişikliğinin neden olduğu küresel ısınmanın giderek artan etkisinden kaynaklandığını söyledi. Geleneksel yaşam alanları ısınmaya devam ettikçe, dang hummasını yayan sivrisinekler daha önce hiç yaşamadıkları yeni alanlara itilecek.

DSÖ Baş Bilim Adamı Jeremy FarrarKonuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dang humması hakkında çok daha proaktif bir şekilde konuşmamız gerekiyor. Gelecekte birçok büyük şehirde meydana gelebilecek salgınlarla nasıl başa çıkılacağı konusunda ülkeleri hazırlamamız gerekiyor.” Dedi.

2000’DEN BU YANA 8 KAT ARTTI

Newsweek’e göre, küresel dang humması oranları 2000 yılından bu yana yaklaşık olarak azaldı sekiz kere Artırılmış.

Geçen yıl dünya çapında 4,2 milyon Her ne kadar hastalık vakaları bildirilse de bu sayının 2023 yılında rekor kırması bekleniyor.

dang humması ile Qdeng Şu anda sadece hastalığın geleneksel olarak etkilendiği bölgelerde DSÖ tarafından önerilen “Aşı” adı verilen bir aşıyla mücadele edilebiliyor. 6-16 yaş Yaş arası çocuklara tavsiye edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking