Cumartesi, Temmuz 27

ABD, Batı Şeria’daki İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

ABD Başkanı Joe Biden, Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik saldırılar düzenleyen İsrailli yerleşimcilere mali ve seyahat yaptırımları uygulayan bir kararnameyi imzaladı.

REKLAM

Biden, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Batı Şeria’da güvenlik ve istikrarın bozulmaması için bu adımı attıklarını, bölgede Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Beyaz Saray, yaptırımların Başkan Biden tarafından yayınlanan ve “saldırı, terör eylemleri veya bu bölgenin barışını, istikrarını ve güvenliğini baltalamakla” suçlananlara yaptırım uygulanması çağrısında bulunan başkanlık emrinin parçası olduğunu söyledi.

Yaptırım listesinde yer alan kişiler Amerikan finans sistemi içerisinde işlem yapamayacak, bu ülkeye vize alamayacak, varsa ABD’deki mal varlıkları dondurulacak, Amerikan vatandaşlarına yasak getirilecek. onlarla iş yapmaktan.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkililer, yeni ABD yaptırımlarının başlangıçta dört kişiyi hedef aldığını, bu kişilerin ABD’ye seyahatlerinin yasaklanacağını ve tüm varlıklarının dondurulacağını söyledi.

Aralık ayının başlarında ABD, aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimcilere yönelik vize kısıtlamalarını duyurdu. Ancak söz konusu kararnameyle ilk ekonomik yaptırımlar uygulanmaya başlandı.

İsrail güçlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda en az 381 Filistinli hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking