Cuma, Eylül 20

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Türkiye genelinde okullar 9 Eylül’de açılacak”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bölgesinde eğitimin 9 Eylül’de sorunsuz bir şekilde başlayacağını duyurdu.

REKLAM

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların açılışının ertelendiği yönündeki iddiaların ardından yaptığı açıklamada, akademik takvimin 9 Eylül’de başlayacağını ve herhangi bir erteleme beklenmediğini söyledi.

Perşembe günü CNN’in Türkçe kanalına açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, “9 Eylül’den itibaren normal akademik takvimimiz başlayacak.”

Bakan Tekin, 6 Şubat 2023 depreminden etkilenen 11 ilde 2 bin 324 dersliğin güçlendirilmesini tamamladığını açıklayarak, deprem bölgesinde eğitime 9 Eylül’de sorunsuz bir şekilde başlayacağını duyurdu.

Bakan Tekin, “Genel anlamda deprem bölgesinde ve Türkiye genelinde 2024-2025 eğitim-öğretim yılı sorunsuz başlayacak” dedi.

“6 Şubat’tan itibaren seferberlik bilinciyle okullarımızın yapımına başladık. Bu 11 ilde ihalesi yapılan, inşaatı devam eden ve yeni yapılacak derslikler dahil olmak üzere toplam 19.784 derslik yeniden yapılacak. Bu çok önemli bir rakam” diye konuştu.

Yarıyıl tatilinde değişiklik olup olmayacağına ilişkin konuşan Tekin, şunları söyledi: “Öğrencilerin tatillerinin kaldırılması ya da buna benzer bir şey gündemimizde yok.”

“Türk Yüzyılının Eğitim Modeli”

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Perşembe günü Kilis’teki genişletilmiş il danışma kurulu toplantısına katılan Bakan Tekin, Türk Asrı eğitim modelinin sınıflar dahil her sınıfın birinci sınıflarında uygulanmaya başlayacağını söyledi. Bu yıldan itibaren 1, 5 ve 9.

“Anadolu halkının ve tüm Türk milletinin istediği ve arzuladığı bir eğitim modeli oluşturduk. Değerlerimizi çocuklarımıza aktarmak isteyen, aynı zamanda evrensel ilkelerle örtüşen bir model geliştirdik” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) pazartesi günü yapılan açıklamada, Türkiye’nin Yüzyıl Eğitim Modeli’nin uygulanmasına ilişkin genelgenin Bakan Yusuf Tekin imzasıyla yayımlandığı duyuruldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş