Yatırımcılar dikkat! Gram altın yükselişte: Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? 9 Mayıs 2024 altın fiyatları… – Son Dakika Ekonomi Haberleri

0

Altının gram fiyatı güne yüzde 0,3 artışla başladıktan sonra saat 10.30’da 2.400 lira seviyesinde gerçekleşti. Aynı zamanda çeyrek altın 4 bin liraya, Cumhuriyet altını ise 15 bin 930 liraya satılıyor.

BİR ONS ALTIN ​​NE KADAR?

Ons altının fiyatı şu anda %0,2 primle 2.314 dolardan işlem görüyor.

ABD’de dün sakin seyreden makroekonomik veri takvimi yatırımcıların “bekle-gör” yaklaşımını sürdürmesine yol açarken, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri sözlü yönlendirmelerinde temkinli davranmayı sürdürüyor.

Boston Fed Başkanı Susan Collins dün yaptığı açıklamada faiz oranlarının beklenenden daha uzun süre yüksek kalması gerekeceğinin sinyalini verdi.

Bu yıl enflasyonun düşürülmesinde ilerleme kaydedilmediğini vurgulayan Collins, son dönemdeki yukarı yönlü enflasyon sürprizlerinin, enflasyonun istikrarlı bir şekilde %2’ye doğru istikrarlı bir şekilde düştüğüne dair güven oluşana kadar politika faizinin muhtemelen mevcut seviyesinde tutulacağı anlamına geldiğini söyledi.

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlara göre Fed’in bu yıl faiz indirimine gideceğini yüzde 90 olasılıkla öngörmüş ve Eylül ayının Fed’in ilk faiz indirimi olacağını belirtmişti.

Analistler, ABD’de açıklanan makroekonomik verilerin bu yıl enflasyonun devam ettiğine dair işaretler verdiğine dikkat çekerek, geçen hafta açıklanan istihdam raporu verilerinin işgücü piyasalarının soğuduğunu göstermesine rağmen yatırımcıların hafta başından bu yana temkinli davrandıklarını söyledi.

ENFLASYON RAPORUNA GÖZ ATIN

Bugün tüm gözler, Enflasyon Raporu’nun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan tarafından sunumundan gelecek sinyallerde olup, hem sunumun hem de Karahan’ın göstergelerde yer alması bekleniyor. soru-cevap bölümü ülkedeki varlık fiyatlarını etkileyecektir.

Analistler bugün ülkedeki haftalık para ve bankacılık istatistiklerini, İngiltere Merkez Bankası’nın yurt dışındaki faiz kararını ve ABD’deki haftalık işsizlik başvurularını takip edeceklerini söyledi. Teknik olarak 2 bin 350 ve 2 bin 400 doların direncini takip edecek. Ons altının fiyatı ise 2 bin 300 ve 2 bin 300 dolar olacak. 1270 dolar seviyesinin destekleyici konumda olduğunu belirtti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku