Pazartesi, Ekim 7

Türkiye’de yeni tehlike: İncel! Katil Semih Çelik’in telefonunda bulundu… Polis, ülke genelinde geniş çaplı kovalamaca başlattı.

İstanbul’a yarım saat uzaklıkta Cuma günü iki kadının öldürülmesi ve Edirnekapı’nın duvarlarındaki görüntüler Türkiye’yi şok etti. 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i öldürdükten sonra intihar eden Semih Çelik isimli katil büyük tepki çekerken, soruşturma sürüyor.

‘İNCEL’ UYARISI! O İLETİŞİMDE OLDU

Katilin telefonu incelendiğinde, üyesi olduğu bir grupta “incel” olarak adlandırılan kişilerle bir mesajlaşma uygulaması aracılığıyla iletişim kurduğu ortaya çıktı. İngilizce “istemsiz bekarlık” ifadesinin kısaltması olan “İncel”, kadınlara ve yaşadıkları topluma şiddet uygulayan, düşman olan kişileri ifade ediyor.

POLİS MİLLET BOYUNDA ÖNEMLİ TAKİP BAŞLATTI

Semih Çelik cinayetlerinin ertesi günü internette yayılan “destek” ve “övgü” paylaşımlarının ardından polis ülke genelinde geniş çaplı bir kovalamaca başlattı ve bu kişilerin bir grup tarafından, içinde kişilerin bulunduğu mesajlaşma uygulamasında yakalandıkları belirlendi. bu görüşlerle.

HESAPLAR VE SİTELER İZLEME ALTINDA

81 İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Devriye ekiplerinin 7/24 çevrimiçi takip ve izleme çalışmalarında, başta internet siteleri olmak üzere cinsel veya şiddet içeren ve ırkçı içerik yayınlayan ve paylaşan hesap ve siteleri gözlemlemeye başladık. “incel” hareketi. .

ESKİŞEHİR SALDIRISINDA AYNI DETAY

Ağustos ayında Eskişehir’de “aşırı sağ” sembollerini kullanan bir saldırganın gerçekleştirdiği bıçaklama olayına da savunma yapan polisin binadaki çalışmalarının operasyon ve tutuklamaya dönüşmesi bekleniyor.

GFHDFH

Peki NEDEN?

Milliyet’in haberine göre; Son yıllarda yaşanan bu tür cinayetlerin ardındaki sosyolojik ve psikolojik nedenler de merak uyandırıyor. Uzmanlar sorunun nedenlerini, çözüm yollarını ve bu tür cinayetlerin faillerinin özelliklerini anlattı.

“BU OLAYDA PSİKOPAT VAR”

Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Kültegin Ögel: Maalesef günümüzde toplumumuzda şiddet normal karşılanmaya ve bir araç haline gelmeye başladı. İnsanlar uyuşturucu kullanırken bunlara daha yatkın olabilirler. Ancak bu durumda bir bağımlılıktan ziyade bir psikopatla karşı karşıyayız. Psikopatlar da uyuşturucu kullanır. Tabii ki, hastanede alınan teşhisin türüne göre cevaplar değişebilir. Psikopatlar genel olarak çekicidirler, aslında psikopatinin tanı kriterleri içerisinde yüzeysel çekicilik dediğimiz bir tanım da vardır. Tarih boyunca ve günümüzde bazı tarikatların liderleri (Satanizm, İnceller vb.) aslında psikopatlardır. İnsanları kolaylıkla ikna edip kovalamalarını sağlayabilirler.

hgjghk

“PSİKOLOJİK SORUN ÇEKİMİ AÇIKLAMAZ”

Klinik psikolog Aleyna Damla Özcan: Kişinin madde bağımlısı olup olmadığına ya da başka psikolojik sorunları olup olmadığına odaklanılıyor. Ancak psikolojik sorunların varlığı kadına yönelik şiddeti açıklayamaz ve açıklamamalıdır. Bu durumda kadınlara yönelik koruyucu önlemlerin yeterince alınmaması, bu alandaki yasaların yeterince caydırıcı olmaması ve bazı sorunlar ortaya çıktıktan sonra değil, ortaya çıkmadan önce önlem alınabilmesi önemlidir. Kadına yönelik şiddetin en önemli nedenlerinden biri ataerkil toplum yapısıdır; kadına atfedilen roller ile erkeğe atfedilen roller arasındaki eşitsizlik gibi…

‘TAKLİT’

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Barış Erdoğan: Bu vahşi cinayetlerin, son günlerde yeniden gündeme gelen Münevver Karabulut cinayetiyle aynı zamana denk gelmesi dikkat çekici. “Taklit davranışı” diyebileceğimiz bir olgu var; Suç işleme eğiliminde olan bireyler, kamuoyunun dikkatini çeken bir suçu taklit etmeye çalışırlar. Bu konuları tartışırken ve bu suçlara ilişkin bilgi verirken son derece dikkatli olunmalıdır. Çünkü suç eğilimi olan kişilerin bu yöntemleri taklit etme olasılıkları çok yüksektir. Z Kuşağı dediğimiz yaş grubunda, önceki nesillerden farklı olarak şiddetin son derece sıradanlaştığını, herhangi bir değer ve ideolojiye dayanmadan sadece bir yaşam tarzı olarak benimsendiğini görüyoruz. Bu sorunun temelinde toplumsal yapının bozulması, değerlerin aşınması, aile yapısının parçalanması gibi faktörler yatmaktadır. Üstelik mevcut ekonomik ve sosyal düzen gençlere umut vermiyor. Yaşama ve geleceğe dair hiçbir umudu olmayan bireyler, çevrelerine amaçsız şiddet yaymaktan keyif alıyor. Bu sorunların çözümü için toplumsal yapının ve ekolojik çevrenin iyileştirilmesi gerekmektedir. Suç oranının yüksek olduğu mahallelerde sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar görevlendirilebilir.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking Casibom