Cumartesi, Eylül 21

Tim Walz’un El Kaide bağlantılı ABD hayır kurumuna 2 milyon dolar bağışladığı bildirildi

Demokratların başkan yardımcısı adayı Tim Walz yönetimindeki Minnesota Sağlık Bakanlığı’nın, 2019-2024 yılları arasında Müslüman yardım kuruluşu IANA’ya 2 milyon dolar bağışladığı iddia edildi.

REKLAM

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD), Demokratların başkan adayı Kamala Harris’in başkan yardımcısı adaylığı için seçtiği valisi Tim Walz olan Minnesota eyaletinin hükümeti, Müslüman bir gruba 2 milyon dolardan fazla yardımda bulundu. El Kaide ile bağlantılı olduğu söylenen bir hayır kurumu için bağış topluyordu. Bunu kendisinin yaptığı iddia ediliyor.

Amerikan dergisi Washington Examiner’da 16 Ağustos’ta yayınlanan özel bir raporda, Kuzey Amerika İslam Birliği’nin (IANA), Tim Valz başkanlığında Minnesota Sağlık Bakanlığı’ndan 2019-2024 yılları arasında bağış aldığı belirtiliyor. IANA’nın, 7 Ekim’de başlayan Hamas-İsrail geriliminin ardından Gazze’ye insani yardım gönderen Michigan merkezli Rahma Worldwide için bağış topladığı iddia edildi.

Rahma Worldwide yardım kuruluşunun, Kuveyt İslam Mirasını Yeniden Canlandırma Derneği adlı bir yardım girişimiyle ortaklık kurduğu bildirildi. Bu yardım girişiminin El Kaide’ye fon sağladığı için ABD hükümeti tarafından terör örgütü ilan edildiği iddia edildi.

Haberin yayınlanmasının ardından web sitesinde yayınlanan bir basın açıklamasında IANA, Washington Examiner’ı “aşırı sağcı” ve “Müslüman karşıtı” olarak tanımladı ve yayının “valiye yönelik siyasi saldırının bir parçası olarak IANA’yı karalamaya çalıştığını” söyledi Minnesota’dan.”

Haberde yer alan bir diğer iddia ise Walz’ın, Minnesota valisi olarak 2018 yılında düzenlediği bir etkinlikte tartışmalı dini figür Asad Zaman ile buluştuğu. Amerikan Müslüman Cemaati ile IANA’nın Asad Zaman’ın öncülüğünde ortak bir kuruluş olduğu da belirtiliyor.

Raporda, IANA’nın eski yöneticisi Şeyh Hassan Dhooye’nin, X sosyal medya hesabında Walz ile 6 Ağustos’ta çekilen bir fotoğrafın da yer aldığı bir gönderiyle Walz’ı tebrik ettiği belirtiliyor.

Haberlerde, Hassan Mohamed Jama olarak da bilinen Dhooye ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki bağlantıya da yer verildi. Dhooye’nin, 2020 yılında Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Müslüman liderlerden oluşan bir heyete katıldığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş