Cumartesi, Temmuz 27

Tartışmalı ‘uzaylı fosilleri’ yeniden Meksika kongresinin gündeminde

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

José Jaime Maussan, Eylül ayında Peru’da bulduğunu iddia ettiği bin yıllık “insan dışı varlıklar” fosillerini açıkladığında ortalığı karıştırmıştı.

REKLAM

Meksika Kongresi’nin alt meclisi Salı günü, Peru’da “insan olmayan varlıklara” ait fosilleşmiş kalıntıların bulunduğunu iddia eden tartışmalı bir kişiye saatler ayırdı.

Temsilciler Meclisi, üç saatten fazla bir süre boyunca “uzaylı fosili” iddialarının önde gelen ismi José Jaime Maussan ve Perulu doktorlardan oluşan grubu dinledi.

Maussan ve bazı Meksikalı milletvekilleri, Eylül ayında Kongre’ye Peru’da bulunduğu söylenen mumyaların bulunduğu iki kutuyu sunduklarında uluslararası alay konusu oldular.

Maussan, diğerleriyle birlikte, bunların “karasal evrimimizin parçası olmayan, insan olmayan varlıklar” olduğunu savundu.

Dr. Daniel Mendoza Salı günkü yeni duruşmada “insan olmayan varlıklar” olduğunu söylediği maddelerin fotoğraflarını ve röntgenlerini gösterdi.

Maussan, akciğerleri veya kaburgaları olmadığı için bunun “yeni bir tür” olduğunu öne sürdü.

Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador’un iktidar partisinden milletvekili Sergio Gutiérrez Luna, “her zaman tüm fikirleri ve önerileri tartışmaya açık olduklarını, kabul veya reddetmeyi dinleyeceklerini” söyledi.

Maussan, 2017 yılında Peru’da da benzer iddialarda bulunmuştu ve ülkenin savcıları tarafından hazırlanan bir raporda, mumyaların aslında “derinin varlığını taklit etmek için kağıt ve sentetik yapıştırıcı karışımıyla kaplanmış yakın zamanda üretilmiş bebekler” olduğu ortaya çıktı.

Rapor, rakamların neredeyse kesinlikle insan yapımı olduğunu ve “temsil ettiklerini iddia ettikleri atalardan kalma uzaylı kalıntıları olmadığını” belirtti.

Rakamlar o dönemde kamuya açıklanmadığından Meksika kongresine sunulan rakamlarla aynı olup olmadığı belli değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking