Cumartesi, Temmuz 27

Son dakika: Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti

Son gelen haberlere göre, Mayıs 2022’den bu yana Fransa’da görev yapan 62 yaşındaki Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti. Borne’un istifası Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından duyuruldu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Borne’a çalışmaları için teşekkür etti ancak onun yerine kimin geçeceğini açıklamadı.

BAŞARI İÇİN POTANSİYEL ADAYLAR…

34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal ve 37 yaşındaki Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Borne’un yerine geçebilecek potansiyel adaylar olarak anılırken, bu iki isimden birinin başbakan olması halinde Borne, Fransa’nın gelmiş geçmiş en genç başbakanı olacak. Maliye Bakanı Bruno Le Maire ve eski Tarım Bakanı Julien Denormandie de uzmanlar tarafından olası adaylar olarak değerlendiriliyor.

Macron ve Borne liderliğindeki hükümet, Macron’un 2022’de yeniden seçilmesinden kısa bir süre sonra parlamentodaki salt çoğunluğunu kaybetti ve yasa çıkarmakta zorluk yaşadı. Macron’un geçen yıl Aralık ayında yeni bir politika girişimi sözü vermesinden bu yana hükümet değişikliği söylentileri arttı. (İHA)

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Trafiği tehlikeye attı!  Güverteyi defalarca makasladıTrafiği tehlikeye attı! Güverteyi defalarca makasladı
Akran zorbalığını saniye saniye kaydettiler!  Önce özür dilettirdiler, sonra da dövdüler.Akran zorbalığını saniye saniye kaydettiler! Önce özür dilettirdiler, sonra da dövdüler.
    Fatih Camii'ne bıçaklı saldırı!  Cami imamı ve bir kişi yaralandı Fatih Camii’ne bıçaklı saldırı! Cami imamı ve bir kişi yaralandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking