Cumartesi, Temmuz 27

Rapor: Dünyanın en pahalı şehirleri Singapur ve Zürih

Singapur ve Zürih bu yıl dünyanın en pahalı şehirleri oldu. Cenevre ve New York üçüncü sırada yer alırken, Hong Kong ve Los Angeles sırasıyla beşinci ve altıncı sırada yer aldı.

REKLAM

Economist Intelligence Unit’in (EIU) raporuna göre Singapur ve Zürih bu yıl dünyanın en pahalı şehirleri oldu. Onu Cenevre, New York ve Hong Kong takip ediyor.

Küresel hayat pahalılığı krizinin henüz sona ermediği uyarısında bulunan raporda, 200’den fazla mal ve hizmetin fiyatlarının yerel para biriminde yıllık ortalama yüzde 7,4 oranında arttığı belirtildi. Geçen yıl bu rakam yüzde 8,1’di.

Singapur, çeşitli kategorilerdeki yüksek fiyat seviyeleri nedeniyle son 11 yılda dokuzuncu kez listenin başında yer alıyor.

Şehir devleti, araba sayıları üzerindeki sıkı hükümet kontrolleri nedeniyle dünyadaki en yüksek ulaşım fiyatlarına sahip. Giyim, yiyecek ve alkol açısından da en pahalı şehirler arasında yer alıyor.

İsviçre frangı’nın gücü ve yüksek gıda, ev eşyaları ve eğlence fiyatları, Zürih’i en pahalı yerler listesinin başına itti.

Cenevre ve New York üçüncü, Hong Kong beşinci ve Los Angeles altıncı sırada yer aldı.

Asya şehirlerinde fiyatlar düştü. Çin’in Nanjing, Wuxi, Dalian ve Pekin şehirlerinin yanı sıra Japonya’daki Osaka ve Tokyo da sıralamada en fazla düşüş yaşayan şehirler arasında yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking