Cuma, Temmuz 26

Paris Belediye Başkanı Hidalgo, ‘küresel lağım’ dediği X platformunu (Twitter) kullanmayı bıraktı

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, eski adıyla Twitter olan Platform X’i artık kullanmayacağını duyurdu. Hidalgo, Twitter’ın “Yahudi karşıtlığıyla mücadele etmek için hiçbir şey yapmadığını” söyledi.

REKLAM

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo sosyal medya platformunu kullanmayı bıraktığını duyurdu

İş adamı Elon Musk, 2022’de Twitter’ı satın aldıktan sonra platformun içerik yöneticileri de dahil olmak üzere binlerce çalışanı işten çıkardı. Ayrıca platformun adı da “X” olarak değiştirildi.

Ayrıca Beyaz Saray da dahil olmak üzere bazı çevrelerden “Yahudi karşıtlığını önlemek için yeterince çaba göstermediği” gerekçesiyle ağır eleştirilere maruz kaldı.

Paris belediye başkanı, İngilizce ve Fransızca olarak iki dilli olarak “Twitter’dan neden ayrılıyorum?” sorusunu paylaştı. Uzun bir makale yazdı:

Hidalgo, makalesinde manipülasyon, dezenformasyon ve antisemitizmin yanı sıra bilim insanlarına, iklim bilimcilere, kadınlara ve liberallere yönelik saldırıların da olduğunu belirtti.

Elon Musk’u “Bu platform ve sahibi kasıtlı olarak gerilimi ve çatışmaları tırmandırıyor” sözleriyle hedef alan Hidalgo, “Binlerce anonim hesap ve trol çiftliğiyle Twitter’da yaşam, demokratik yaşamın tam tersidir” dedi.

Hidalgo hız kesmeden, “Bu şeytani planı desteklemeyi reddediyorum” dedi.

Hidalgo’nun Paris’i “dönen bir başkente” dönüştürme kampanyası, yıllar boyunca sosyal medyada hem eleştiri hem de övgü topladı.

Bazı kullanıcılar bitmek bilmeyen çabaları ve görsel olarak hoş olmayan çalışma alanlarını #SaccageParis hashtag’i altında eleştirdi.

Yazısında şunları yazdı: “Bu ortam dev bir küresel lağıma dönüştü ve biz bu lağıma girmeye devam mı edelim?” Soruyu soran sosyalist siyasetçi, 2022’deki başarısız Fransa cumhurbaşkanlığı adaylığında oyların yüzde 1,7’sini aldı.

Kısa süre önce Paris 2024 Olimpiyatları’nın sörf alanını görmek üzere Fransa’nın Tahiti adasına yaptığı gezi nedeniyle yeniden ateş altında kaldı.

Muhalifler Hidalgo’nun gezisinin görevlerinin bir parçası olmadığını, çünkü Hidalgo’nun aslında orada yaşayan kızını ziyaret ettiğini söyledi.

Benzer şekilde Hidalgo, yakın zamanda yayınlanan bir televizyon programında Paris’teki ulaşım hazırlıklarının 2024 Paris Olimpiyatları için zamanında hazır olamayacağı söylenerek eleştirilmişti.

Sosyal ağ kullanıcıları

Ancak bazı Fransız kullanıcılar, Anne Hidalgo’nun Twitter’dan (platform X) ayrılmasına ilişkin mesajını, yorumlarında “eleştiriden kaçınmak için bahanelerin arkasına saklanmak” olarak değerlendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking