Cumartesi, Temmuz 27

Özgür Özel’den Erdoğan’a yanıt: ‘Stresini anlıyorum…’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimlerinde oy kullandı. Özel, oylamanın ardından bir açıklama yaptı.

Özel, CHP’de iki gün boyunca Türkiye’ye örnek olacak bir demokrasi kutlaması yapıldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Dün bütün Türkiye, cumhurbaşkanının yerini demokratik bir ırkla, çok partili bir yarışla alabileceğini gördü. Bu, Cumhuriyet Halk Partisi için, Türkiye için, demokrasi için çok önemli bir göstergeydi. Bugün bu görevi yürütecek kadrolar var. Parti, Disiplin Komisyonu ve Parti Meclisinin net listesiyle, isteyen herkesin katılabildiği, delegelerimizin özgür iradesiyle seçildiği bir seçim yaşadık.Bu ülkede ülkeyi yöneten parti, seçimleri belli bir süre içerisinde tamamlıyor. başkan ve üst düzey personelin seçilmesi bir buçuk saat sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu seçim, 2 gün ve daha uzun süre tartışılarak, tartışılarak, uzun kararlar alınarak, tek tek işaretlenerek gerçekleştirilir. Demokrasinin anlamı budur. Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki bu parti içi demokrasinin tüm Türkiye’ye örnek olmasını umuyoruz. Gelecekte de parti içi demokrasiyi artırmaya ve Türkiye’ye örnek olmaya devam edeceğiz. Bu demokrasi kutlamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. “İyi ki Cumhuriyet Halk Partisi var, iyi ki Cumhuriyet var, iyi ki demokrasi var.”

“PARTİMİZ OLSUN OLSUN DEVİR TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Özel, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubu tarafından yönlendirilen “Kemal Bey’le görüştünüz mü?” sorusuna Özel, “Telefonda konuştuk, önümüzdeki günlerde seçimlerden sonra tüm Türkiye’nin gözü önünde partimize yakışır bir şekilde devir teslim törenini hep birlikte gerçekleştireceğiz.” o cevapladı.

ERDOĞAN’A CEVAP VERDİ

Özel, “Erdoğan’ın size yönelik açıklamalarını değerlendirir misiniz?” soruya, “Erdoğan bundan sonra her günün kendisi için daha zor, bizim için daha moral olacağını biliyor. Erdoğan’ın stresini ve içindeki kabusu anlıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi konusunda endişelenmeye devam etmesi gerekiyor.” o cevapladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking