Perşembe, Eylül 19

Orban, Ukrayna krizinde Türkiye’ye Batı’da arabulucu rolü teklif etti

Macaristan Başbakanı Orban, Avrupa Birliği (AB) liderlerine gönderdiği mektupta, Türkiye’yi Rusya ile Ukrayna arasındaki krizde “tek başarılı arabulucu” olarak önerdi.

REKLAM

AB başkanlığını üstlenen Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği (AB) liderlerine gönderdiği mektupta, Türkiye’nin “bölgesel bir oyuncu” olarak Rusya ile Rusya arasındaki krizde “tek başarılı arabulucu” olduğunu söyledi. Ukrayna.

Orban, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’e yazdığı ve tüm AB liderlerine gönderdiği mektupta, “Bölgesel bir oyuncu olan Türkiye’yi, 2022’den itibaren Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalarda tek başarılı arabulucu olarak görmeliyiz” dedi.

Ülkesinin AB başkanlığını devraldıktan sonra sırasıyla Ukrayna, Rusya ve Çin’i ziyaret eden ve bu temasları “barış misyonu” olarak nitelendiren Orban, Washington’da düzenlenen NATO liderler zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Orban, Türkiye’nin barışın sağlanmasında vazgeçilmez bir oyuncu olduğunu kanıtladığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Karadeniz’de Rusya ile Ukrayna arasında tahıl anlaşmasını yapmayı başaran tek başarılı devlet adamı olduğunu söyledi.

Rusya ve Ukrayna müzakere heyetleri 2022’de İstanbul’da bir araya geldi.

Görüşmelerin ardından yapılan açıklamada, Ukrayna’nın garantör olarak görmek istediği ülkeler arasında Türkiye’nin de yer aldığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş