Cuma, Temmuz 26

Kilit bir ismin, Sam Altman’ın OpenAI’ya geri dönüş partisine katılmadığı ortaya çıktı!

Sam Altman-OpenAI krizi, Altman’ın AI şirketine dönmesiyle çözüldü. Ancak yakın zamanda OpenAI çalışanları tarafından Sam Altman’ın CEO olarak geri dönüşünü kutlamak için bir parti düzenlendiği ve partide bir ismin eksik olduğu iddia ediliyor: Aniden önemli bir rol oynadığı söylenen yönetim kurulu üyesi Ilya Sutskever. Altman’ın şirketteki görevinden alınması.

“İLYA ŞİRKET İÇİN EN İYİSİNİ İSTİYOR”

Şikayetin kaynağı Business Insider’a göre OpenAI sözcüsü konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Alex Weingarten, “Ilya’nın dün gece partide olmadığı gerçeğini gizlememelisiniz. Ilya şirket için en iyisini istiyor ve Sam’in CEO olarak geri dönmesinin en iyisi olduğunu açıkça belirtti.” Sutskever’i temsil eden Business Insider avukatlarına konuşanların oranı.

OPENAI’NİN ALTMAN KARARINDA DOĞRUDAN ROL OYNADI

Daha önce de söylediğimiz gibi, Altman’ın geçen hafta Sutskever’in de üyesi olduğu OpenAI yönetim kurulu tarafından aniden CEO olarak görevden alınmasında Sutskever’in doğrudan rolü vardı.

Rapora göre, Altman’a Google Meet görüşmesi sırasında kovulduğunu söyleyen kişi oydu.

Daha sonra Sutskever, yönetim kurulunun başka bir geçici CEO’yu atadığı gün çalışanlara seslendi ve Altman’ın neden kovulduğuna ilişkin iki resmi açıklamadan ilkini yaptı. Bu durum, Altman’ın geri dönmemesi halinde neredeyse tamamı işten ayrılmaya hazır olan çalışanların fiili isyanına yol açtı.

“YÖNETİM KURULUNUN EYLEMLERİ” VE PİŞMANLIK

The Verge ve diğer medya kuruluşlarının haberine göre Sutskever, konuyla ilgili ilk kamuoyuna açıklamasını, Altman’ın kurucu ortağı olduğu şirkete olası bir geri dönüş konusundaki görüşmeleri sürdürürken yapmıştı. Sutskever, “yönetim kurulunun eylemleri” olarak adlandırdığı olaya dahil olmasından dolayı “pişmanlık duyduğunu” ifade etti.

SUTSKEVER GERİ DÖNECEK Mİ?

Insider’a göre; Altman’ın şirketin başına geri dönmesi, yeni ve daha küçük bir yönetim kurulunun oluşması ve yeni üyelerin yakında gelmesiyle çalışanlar Sutskever’in geri dönüp dönmeyeceğinden emin değiller.

Haberlere göre Sutskever, Altman’a karşı eylemlerine rağmen OpenAI içinde saygı görmeye devam ediyor. Bir kişinin bunu şirketin “galaktik beyni” olarak adlandırdığı bildirildi.

Her iki kişiyi de tanıyan başka bir kişinin, Sutskever’in geri dönüp durumu düzeltmesinin mümkün olduğunu düşündüğü söyleniyor, ancak bu pek olası değil.

Aynı rapora göre kişi, “Sam bunun şirket için en iyisi olduğunu düşünürse, öyle olacaktır” dedi. Ancak bu kişi, OpenAI’nin başkanı olan ve Altman’la birlikte şirketten ayrılan diğer kurucu ortak Greg Brockman hakkında şunları söyledi: “Faydasını görürse o da katılacak.”

Greg Brockman’ın “ihanete uğradığını” hissettiği söyleniyor.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Fırtınaya dayanamadı!  Bu şekilde piyasaya sürüldüFırtınaya dayanamadı! Bu şekilde piyasaya sürüldü
Fırtına ve sel ölümlere neden oldu! Fırtına ve sel ölümlere neden oldu!
Adana'da aynı noktada borunun ikinci kez patlaması sonucu sokaklar nehre dönüştü.Adana’da aynı noktada borunun ikinci kez patlaması sonucu sokaklar nehre dönüştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking