Cumartesi, Temmuz 27

Kağıtsporlu İzciler yaparak yaşayarak öğrendi – GÜNDEM

Geçtiğimiz hafta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’lu izciler çadır kampı düzenledi. Kampta Kağıtsporlu Barbaros, Orhun, Albayrak,

Atlas, Ötüken, Turan, Vecihi Hürkuş ve Ayyıldız Bayrak birliklerinden 85 izci ve 11 izci lideri katıldı. Büyükşehir Kağıtspor’un izcileri, 19 Mayıs’ta 105’inci kuruluş yıldönümünde şenlik ateşi yakarak meşaleli yürüyüş düzenledi.

ARAZİDE BECERİLERİNİ GELİŞTİRDİLER

İzcilik yöntemlerinden “Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme” yöntemini esas alan liderler, izcilere açık alanda hem teorik hem de uygulamalı dersler verdi. Açık alanlardaki izcilere; Balta ve bıçakların nasıl kullanılacağı, kamp ateşinin nasıl yapılacağı, yapı inşa edilmesi, izci düğümleri ve izcilere verilen malzemelerle yemek pişirmenin nasıl yapılacağı anlatıldı ve pratik yapmaları istendi.

ULUSAL MÜCADELE MÜZESİ ZİYARETİ

Kağıtsporlu izciler kampın son gününde Servetiye köyündeki müzeyi ziyaret etti. İzciler, Servetiye Cami Köyü’nün merkezinde yer alan müze önünde tek kurşun anıtını inceledi. Anıtın içinde ikiye bölünmüş bir mermi çekirdeği şeklinde görünen çifte kitabede, Kurtuluş Savaşı’nın yerel olaylarının ve Servetiye Cephesi’nin isimlerinin sıralandığı belirtildi. Daha sonra müzeye giren kaşifler, Kurtuluş Savaşı’na ait silah ve aletler, yerel kültürel objeler, yazılı ve görsel ürünler ile çeşitli malzemelerin sergilendiği alanları sahiplerinin isimleriyle birlikte inceleyerek bilgiler elde etti.

19 MAYIS DENİZ DENİZİ DENEME

İzciler, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 105’inci yıl dönümünde liderler eşliğinde meşale nöbeti düzenledi. Kamp alanından izcilerin ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle gerçekleştirdiği meşale nöbeti, 5 kilometrelik yürüyüşün ardından sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking