Cumartesi, Temmuz 27

Hastalıklara davetiye çıkarıyor! Canan Karatay uyardı, yazın tüketmeden önce bir daha düşünün!

Sağlıklı beslenme ve kalp sağlığı konusundaki tavsiyeleriyle adından söz ettiren Prof. Canan Karatay, “Karpuz diyeti hakkında bilgim yok kardeşim. Ama karpuz ve kavun kanınızda bulunan trigliserit ve ürik asit dediğimiz tehlikeli yağları artırıyor” diyerek bu meyvelerin hastalığa yakalanan kişiler için verdiği rahatsızlıkları sıraladı.

Kavun ve karpuzun sıvı şeker olduğunu belirten Canan Karatay, “Şekeriniz varsa gut hastalığınız varsa daha da yükseltirsiniz ve karaciğerinizi, karnınızı, boğazınızı yağlandırırsınız. En sağlıklı meyve kurtlu ve zeytinli elmadır.” o ifadeleri kullandı

w

TARIM ZEHİRLERİ İLE YIKANMIŞ MEYVELERE DOKUNMAYIN

“Üzüm, incir, karpuz ve kavun ürik asidi en çok yükselten ve şeker dengesini en çok bozan meyvelerdir” diyerek konuşmasını sürdüren uzman, zirai zehirlerle yıkanan meyvelerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Evet

ÜRİK ASİT YÜKSELİR KALP KRİZİNE NEDEN OLUR!

Uzmanın açıklamaları şöyle:

“Kalp krizi nedeni yüksek ürik asit, ürik asidi yükselten meyveler ise kavun ve karpuzdur. Mevcut kavun ve karpuzun genetiği değiştirildiği için ürik asidi yükseltir. İçindeki yüksek fruktoz nedeniyle karaciğeri yağlandırır. Kalp krizi ve felçlerin nedeni kolesterol değil, yüksek ürik asittir.

aa

Ürik asit ve trigliseridi kontrol ettirin. Sadece kavun ve karpuz değil; Pekmez, bal, gazlı içecekler ve alkol de ürik asidi yükseltir.

555

KOYU MEYVEYİ TERCİH EDİN!

Beyaz duta özel dikkat gösterilmelidir. Koyu renkli meyveler, erik gibi meyveler tercih edebilirsiniz.

canan-karatay-Z1AF

YAĞLAYICI KARACİĞER!

Kavun ve karpuz karaciğeri yağlandırır, sağlığına dikkat etmek isteyenler kavun ve karpuz tüketirken dikkatli olmalıdır.

89

Uzman, şeker hastalarının karpuzu ve kavunu ağzına almaması gerektiğini vurguladı.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İstanbul'da korkunç olay!  Ev sahibi yatağın altını açınca kadının cesedini buldu.İstanbul’da korkunç olay! Ev sahibi yatağın altını açınca kadının cesedini buldu.
Baygın halde dövüp araca bindirmişti!  O yakalandıBaygın halde dövüp araca bindirmişti! O yakalandı
Suçüstü balık hırsızları!  1.5 milyon lira kar ettiler...Suçüstü balık hırsızları! 1.5 milyon lira kar ettiler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking