Cumartesi, Temmuz 27

Gören yılan yumurtası sanıyor ama yemeyen bin pişman!










Yılan derisine benzeye dokusuyla dikkat çeken salak pondoh meyvesi, boyu yaklaşık 6 metreye ulaşan palmiyelerde yetişiyor.

Asya mutfağında sıklıkla tüketilen bu meyve Türkiye’de pek yaygın değil ancak vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor.

Journal of Functional Foods dergisi, yılan meyvesindeki bazı antioksidanların kanser önleyici etkilere sahip olduğunu açıkladı. 

Ayrıca kalp hastalıkları, felç ve menopoz belirtileri gibi pek çok sağlık problemine de çözüm sağlıyor.

Gözlere de iyi gelen salak pondoh meyvesi, karpuz ve mangodan 5 kat daha fazla beta karoten içeriyor.

Yüksek antioksidan içeriğiyle avokado, portakal, kiviyi bile geride bırakan meyve, fazla tüketildiğinde kabızlığa yol açabiliyor.

Uzun süre tokluk sağlayan salak pondoh, beyin sağlığı için de mucizevi bir besin… Salah pondoh, düzenli tüketildiğinde hafızayı güçlendiriyor.

Araştırmalar, salak pondoh meyvesinin vücuttaki serbest radikallerle mücadele ettiğini ortaya koydu. Ayrıca yüksek C vitamini içeriğiyle de dikkat çekiyor.

Yılan meyvesi nasıl yenir? 
Üst kısmından küçük bir bölümü kesilerek kolayca soyulabilen yılan meyvesi, 3 bölümden meydana gelir.

Her bölümde çekirdek bulunur fakat bu meyvenin çekirdekleri yenmez. Büyük bir kısmı çekirdekten oluşan meyve sulu değildir ve hafif asitlidir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking