Cumartesi, Temmuz 27

Genç kalmak için inanılmaz taktik! Her gün bunu yapan yaşlanmıyor

Yıllar geçtikçe kronolojik yaşlanma süreci hızla ilerler. Uzmanlar, biyolojik yaşınıza rağmen genç görünmenin mümkün olduğuna dikkat çekiyor. Her yaşta genç kalmayı hedefleyenler için cilt dostu besinler açıklandı.

BİR TANK DOĞAL KOLAJEN

Antioksidan besinler tüketen kişilerin erken yaşlanmayı önleyebileceğini iddia eden uzmanlar, kemik suyu tüketmenin önemine de değindi. Doğal kolajen deposu olan kemik suyu cilt sağlığını korur ve onarır. Kırışıklıkları ve cilt sarkmasını önler.

y2

HER GÜN 1 ADET TÜKETİN

A, C ve K vitaminleri açısından zengin olan kivi, kolajen desteği sağlayan meyvelerden biridir. Uzmanlara göre; Günde 1 kivi tüketen kişiler zamanla olumlu etkilerini görmeye başlarlar.

y3

YAŞA BAĞLI SORUNLARI ÖNLEYİN

Yüksek antioksidan özelliği ile öne çıkan yaban mersini, yaşa bağlı sorunların önlenmesinde faydalıdır. Yaban mersini kalp sağlığı, sinir sistemi, beyin ve göz rahatsızlıklarını önlemede etkilidir.

y4

KIRIŞIKLARLA SAVAŞLAR

Yer fıstığı cildin daha genç görünmesini sağlar ve kırışıklıklarla savaşır. Antioksidanlar açısından zengindir ve serbest radikallerin neden olduğu hasarlara karşı korur.

y5

CİLDE YAKIT TAŞIYIN

Cilt bakımında sıklıkla kullanılan zeytinyağı, kırışıklıklar ve ince çizgiler için birebirdir. Daha derli toplu ve canlı bir görünüm için taze bir görünüm için cilt bakım kremlerine zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

y6

CİLT HÜCRELERİNİ KISA SÜREDE DEĞİŞTİRİR

Acı biberin içerdiği C vitamini sayesinde cilt hücrelerini kısa sürede onarmanızı sağlar.

y7

SAÇ DÖKÜLMESİNİ VE KIRIKLIĞI ÖNLER

İnsanlar tarafından çok eski çağlardan beri rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan propolis, cilde kolajen desteği de sağlamaktadır. Propolis cildin elastik yapısını korur, sarkma ve kırışıklıkları önler.

q1

YAŞLANMAYI ÖNLEMEK İÇİN DİKKAT!

Yaşlanmayı önlemek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar, günlük rutine eklenmesi gereken davranışları anlattı.

Daha genç görünmek için yapmanız gerekenler:

Çok su iç,

j1

Yeşil yapraklı sebzeler tüketin. Bu bitkiler yüksek C vitamini içeriği sayesinde cilde esneklik ve destek sağlar.Bu nedenle yeşil yapraklı sebzelerden oluşan bir salatayı günde iki öğüne eklemekte fayda var.

h1

Günde 2-3 porsiyon kara meyve tüketmek faydalıdır. Antioksidan içeriği yüksek meyveler cilt parlaklığına katkıda bulunur. Miktarına dikkat etmek ve aşırıya kaçmamak önemlidir.

85

Cildi yenileyip nemli tutacağı için her gün 1 avuç badem, ceviz veya fındık tüketin.

10

Bitkisel besinleri günde en az 1 öğün tüketin,

25

Haftada iki kez balık yiyin.

ba

Şeker ve şekerli gıdaları tüketmekten kaçının,

500,

İhtiyacınızdan fazla protein tüketmeyin.

protein

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Gıdalardaki bu tehlikeye dikkat!  Çocuklarda zeka geriliğiGıdalardaki bu tehlikeye dikkat! Çocuklarda zeka geriliği

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking