Pazartesi, Ekim 20

Fıstıklı balkabağı köftesi: Geleneksel tatlara yenilikçi dokunuş – Son Dakika Gurme Haberleri

Vegan federallerin favorisi olacak ve farklı zevkler arayan bu tarif, masalarınıza renk, çeşitlilik ve yeni zevkler ekleyecektir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu hafif ama tatmin edici köfteler, geleneksel mutfakların sınırlarını zorlayan yenilikçi bir dokunuş olarak pişirme repertuarında yerini almaya hazırdır.

Malzeme

Köfte için:

  • 2 haşlanmış ve ezilmiş balkabağı bardağı (tatlı, basit)
  • 1 bardak ince bulgur
  • Dövülmüş tuzsuz 1 bardak anne fıstık
  • 1 küçük soğan (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı biber
  • 3-4 ince doğranmış taze dallar veya maydanoz

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 karanfil (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı sumac (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı su

Yapı

  1. Bulgur ince 1 bardak sıcak su. Örtün ve 10 dakika bırakın.
  2. Haşlanmış balkabağı püresi, soğan, fıstık, zeytinyağı, baharat ve sebzeleri çırpın. Yoğurmak. Harç yumuşak olmalı, ancak şekillenebilir. Gerekirse, az miktarda un veya ekmek kırıntısı ekleyebilirsiniz.
  3. Yuvarlak köfteleri ellerin avuç içi ile hazırlayın ve düzleştirin.
  4. Arka arka planı düşük yağlı bir tavada kızartın.
  5. Veya fırında 180 ° C'de 20 dakika boyunca kağıt forglocture pişirin.
  6. Sarımsak ile kavurma ve bir tavada zeytinyağında macun. Toplam ve su ekleyin ve birkaç dakika pişirin.
  7. Köfteleri tabağa alın, sosu geçin. İstek üzerine yoğurtla da hizmet verebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

jojobet jojobet vdcasino madridbet
gaziantep escort gaziantep escort