Salı, Ekim 22

Dogecoin’in fiyatı neden arttı?

Dogecoin (DOGE) fiyatı son 24 saatte yaklaşık %8,50 artış göstererek 18 Ekim’de son üç ayın en yüksek seviyesi olan 0,136 dolara ulaştı.

Memecoin’in yükselişi genel kripto para piyasasına eşlik ediyor ve yatırımcıların risk iştahındaki artışı yansıtıyor. DOGE, Elon Musk sayesinde Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) gibi büyük rakiplerini açıkça geride bıraktı.

Dogecoin, Ether ve Bitcoin Karşılaştırması.

Musk’un “DOGE”den bahsetmesi Dogecoin’in rallisini ateşledi

Dogecoin’in bugünkü yükselişi, Musk’ın 17 Ekim’de Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump’a desteğini ifade ettiği konuşmasının ardından geldi.

Etkinlik sırasında Musk, ilginç bir şekilde Dogecoin’in resmi kısaltması olan DOGE anlamına gelen Hükümet Verimliliği Departmanı adlı bir devlet kurumu fikrini ortaya attı.

Dogecoin, Twitter, Kripto Para Birimleri, Piyasalar, Donald Trump, Tesla, Elon Musk, Teknik Analiz, Gri Tonlama, Piyasa Analizi, Altcoin İzleme, Memecoin

Kaynak: X

Musk’un DOGE’den bahsetmesi, şirketi SpaceX’in karşılaştığı yasal engelleri tartışan bir makaleye yanıt olarak “DOGE’nin bunu düzelteceğini” ifade ettiği 15 Ekim tarihli tweetinin ardından geldi.

Dogecoin, Twitter, Kripto Para Birimleri, Piyasalar, Donald Trump, Tesla, Elon Musk, Teknik Analiz, Gri Tonlama, Piyasa Analizi, Altcoin İzleme, Memecoin

Ebeveynler: X

Bu muğlak açıklama Dogecoin meraklıları arasında anında yankı buldu ve DOGE’nin hafta başından bu yana yaklaşık %25 oranında artmasına neden oldu.

Kendini “Dogefather” ilan eden Musk’ın, tweet’leri ve kamuoyuna yaptığı açıklamalar aracılığıyla Dogecoin’in fiyatını artırma geçmişi var. X hakkındaki gönderileri, DOGE’nin Mart 2020 ile Mayıs 2021 arasındaki %64.000’lik rallisini artırmaya yardımcı oldu.

Musk’un perakende yatırımcılardan oluşan geniş takipçi kitlesi genellikle onun sözlerini resmi olmayan bir onay olarak algılıyor.

Dogecoin’in düşen takozu kırılmak üzere

Bugünkü Dogecoin rallisi, azalan hacimlerin eşlik ettiği iki yakınlaşan ve alçalan trend çizgisiyle karakterize edilen hakim alçalan takoz formasyonundan ortaya çıkan kırılmanın bir parçası.

Teknik analistler alçalan kama formasyonunu yukarı yönlü bir dönüş formasyonu olarak görüyor. Genellikle fiyat üst trend çizgisinin üzerine çıktığında çözülür ve kırılma noktasından itibaren takozun üst ve alt trend çizgileri arasındaki maksimum mesafeye eşit miktarda yükselme potansiyeline sahip olur.

Dogecoin, Twitter, Kripto Para Birimleri, Piyasalar, Donald Trump, Tesla, Elon Musk, Teknik Analiz, Gri Tonlama, Piyasa Analizi, Altcoin İzleme, Memecoin

DOGE/USDT günlük fiyat tablosu. Kaynak Ticaret Görünümü

18 Ekim’den itibaren DOGE alçalan takoz oluşumunu kırdı ve üst trend çizgisini 0,105 dolar civarında destek olarak yeniden test ederek bunu doğruladı.

Formasyona göre DOGE, 2024 yılı sonuna kadar 0,786 Dolar Fibonacci seviyesi olan 0,19 Dolar yakınındaki bir sonraki direnci hedefliyor.

Buna karşılık DOGE’nin günlük göreceli güç endeksi (RSI) 70’in üzerine çıktı. Bu, varlığın aşırı alımda olabileceğine işaret ediyor.

Tersi bir senaryoda Dogecoin fiyatı 0,125 dolara düşebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber