Pazartesi, Ekim 7

Davadaki tehdit ve küfürlerin ardından şimdi de saldırıyorlar! Sinan Ateş’in kız kardeşi Selma Ateş’e mahkemede saldırı girişimi

Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu olmayan sanık Zekeriya Asarkaya, Ateş ailesine saldırdı. Saldırıdan Sinan Ateş’in kız kardeşi Selma Ateş de etkilendi. Saldırgan gözaltına alınırken Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş de konuyla ilgili açıklama yaptı.

“BENİ ÖLDÜRÜYORSA NE OLURDU?”

Ateş, açıklamasında, “Olacağını söyledik. Bize saldıracaklarını söyledik. Bir liderin yanında saldırdılar. Saldırıya uğrayacağımızı biliyordum, sinyallerini verdiler. Beni öldürse ne olur?” ?”
Bütün gün o kadar çok şeye maruz kaldık ki! Sustuk, yaşadığımız her şeye karşı sessiz kaldık. Ne yapmalıyız? Sesimizi yükseltmeyelim, Sinan Ateş öldürüldüğü yerde kalsın, sessiz kalsın. Hepimiz burada teker teker öldük; Konuşmaya, yaşamaya hakkımız yok. Bizim gibi sizin de hayatta hiçbir güvenceniz yok. Can güvenliğimiz tehlikedeyse gereğini yaparız” dedi.

Ekran görüntüsü 2024-10-02 153154

“ÇEKİCİ GÖZALTINA ALINDI”

Öte yandan Sözcü muhabiri İlknur Yağumli de olayla ilgili bir açıklama yaptı. Yağımlı, açıklamasında şunları söyledi: “Salonun bahçesinde oturan Selma Ateş’e kimliği belirsiz bir kişi saldırdı. Remzi Çayır ve çok sayıda siyasetçi de oradaydı. Artık hem aile hem de avukatlar bu olayın olacağını bildiğimizi söylüyor. Saniye Ateş de sinir krizi geçirdiği için ambulansla götürüldü. Saldırgan ise “Kişi tutuklandı. Saldırgan beyaz kapüşonlu bir kişidir” dedi.

Ekran görüntüsü 2024-10-02 153214

Ekran görüntüsü 2024-10-02 153226

“YARIN ATEŞLİ SİLAHLARIN KULLANILMAYACAĞI KESİNLİKLE DEĞİL”

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş de sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Ateş, açıklamasında şunları söyledi: “Devlet Bahçeli’nin tehdit ve saldırılarının ardından bugün fiziki müdahale oldu, yarın ateşli silah kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor. “Ben gerçeği bilerek yalan ve iftira atacak kadar midesiz, bir kadına saldıracak kadar da namussuz ve namussuzum.”

sadad

“BÖYLEYENLER SOKAKTA TEK BAŞINA YÜRÜYORKEN NE YAPMAZLAR”

Fiziki müdahalenin olduğunu vurgulayan Ateş, şunları söyledi: “Yarın silahlı saldırı olmayacağının garantisi var mı? Sokakta tek başına yürürken, bunca polisin arasında mahkeme bahçesinde bunu yapanlar ne yapacak?” yarın bir gün? Sinan’ı aldılar, Musa Baba’mızı aldılar, şimdi sıra Saniye Ana’da.” Bizim neslimizi mi yok edecekler, yoksa Sinan’ın kardeşleri arasında mı? Bu katilleri, vandalları, vahşileri kim durduracak? dedi.

099

“SİNAN ATEŞ’İN ANNESİ HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ”

Olayların ardından gazeteci Barış Yarkadaş da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ailenin yanına gittiğini bildirerek, şunları kaydetti: “Sinan Ateş’in annesi de tansiyonu yükseldiği için hastaneye kaldırıldı. CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıya uğrayan ailenin yanına gitti.”

GAZETECİLER TEHDİT EDİLDİ

Sinan Ateş olayının sorumlusu Eray Özyağcı, geçtiğimiz günlerde yapılan duruşmada tetik sinyali atarak gazetecileri tehdit etti.

ÖZEL’E HAKARET

Ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sözlü saldırı düzenlendi. Tutuklu sanıklardan Sinan Kurt, Özel’e küfür ve hakaretlerde bulundu.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking Casibom