Cumartesi, Temmuz 27

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde son durum

27 AB üyesi ülke yeni Avrupa Parlamentosu’nu seçmek için sandık başına gidecek. Avrupa Parlamentosu’nun 720 üyesini seçmek için 373 milyon seçmen oy kullanıyor. Tüm gelişmeleri Euronews’ten canlı olarak takip edebilirsiniz.

REKLAM

Yaklaşık 360 milyon Avrupa Birliği (AB) vatandaşı, dünyanın en büyük uluslararası seçimlerinde Avrupa Parlamentosu’nun 720 üyesini seçmek için Pazar sabahı sandık başına gitti.

Seçimlerin dördüncü ve son gününde 21 ülkede oylama yapılacak ve İtalya saat 23.00’te (“Orta Avrupa Saati” – 00.00) sandıkları kapatan son ülke olacak.

Euronews size seçimlerle ilgili en son dakikaları ve haberleri getirecek. Çıkış anketlerine dayalı ilk ulusal tahminlerin TSİ 18.15’te (Türkiye saati ile 19.15) yapılması bekleniyor.

Kamuoyu yoklamaları radikal sağ partilerin tarihi sonuçlar elde edeceğini öngörüyor. Böyle bir sonuç muhtemelen demokratik olarak seçilmiş temsilciler tarafından yönetilen tek AB kurumundaki güç dengesini değiştirecek ve aşırı sağ güçlere AB politikaları üzerinde giderek artan bir etki sağlayacak. Ancak bu seçimler aynı zamanda Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi de dahil olmak üzere Brüksel’deki Avrupa kurumlarına kimin liderlik edeceğini de belirleyecek.

Programı kaçıranlar için kısa bir özet:

Altı AB ülkesinde (Çek Cumhuriyeti, İrlanda, Letonya, Malta, Hollanda ve Slovakya) oylama halihazırda tamamlandı. 21 AB ülkesinde ilk kez sandıklar bugün açılırken, İtalya ve Estonya’da oy verme işlemi devam ediyor.

Geçtiğimiz Cuma akşamı bir kampanya etkinliğinin ardından Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen’in ülkesinin başkenti Kopenhag’da saldırıya uğraması seçimlere gölge düşürdü.

Perşembe günü Hollandalı seçmenlerin yüzde 47’si oy kullanırken, yabancı düşmanı ve İslamofobik patlamalarıyla tanınan aşırı sağcı Geert Wilders’in liderliğindeki Özgürlük Partisi (Partij Voor de Vrijheid – PVV), işgal ettiği sandalye sayısını 1’den 7’ye çıkardı. çıkış anketlerine göre gecenin kazananlarından biri oldu.

Ancak bu akşam doğrulanması beklenen tahminlere göre, Avrupa çapında faaliyet gösteren uluslararası sol parti Yeşiller, sürpriz bir şekilde sekiz sandalyeyle liderliği ele geçirdi.

Gazetecilerimiz size en son haberleri ve sonuçları canlı olarak aktaracak.

Gelişmeler için takipte kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking