Cumartesi, Temmuz 27

Apple’ın “Scary Fast” etkinliği TSİ sabaha karşı 03:00’te! Peki neler bekleniyor?

Apple’ın saat 03.00’te gerçekleşecek “Korkunç Hızlı” etkinliğine yalnızca birkaç saat kaldı. Etkinliğin Mac odaklı olacağı düşünülüyor.Apple’ın web sitesinde Mac’in Finder simgesine dönüşen bir Apple logosunun yer alması, bu gece göreceklerimizin Mac ile ilgili olduğunu doğruluyor gibi görünüyor.Fakat bunun ne veya ne olduğuna dair pek çok söylenti var. olaydan beklenebilir. İşte bu söylentilerden çıkanlar…

1- 14 İNÇ VE 16 İNÇ MACBOOK PRO

MacRumors’a göre 14 ve 16 inç MacBook Pro modelleri, Ocak 2023’te M2 Pro ve M2 Max yongalarıyla güncellendi. Ancak Apple’ın bir Mac’i yılda iki kez güncellemesi alışılmadık bir durum olmadığından, bu durumun “Korkunç Hızlı”da yeni nesil M3 Pro ve M3 Max çipleriyle güncellenen 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerini görebildik. “etkinlik.

Giriş seviyesi M3 Pro çipinin 12 çekirdekli CPU ve 18 çekirdekli GPU’ya sahip olduğu ve 14 çekirdekli CPU ve 20 çekirdekli GPU’ya yükseltilebileceği söyleniyor. Giriş seviyesi M3 Max çipinin 16 çekirdekli GPU ve 32 çekirdekli GPU’ya sahip olacağı ve 40 çekirdekli GPU’ya yükseltme seçeneğinin de bulunacağı söyleniyor.

Yeni MacBook Pro’ların, özellikle üst düzey oyunları çalıştırma yeteneği söz konusu olduğunda, önemli performans iyileştirmeleri getirmesi bekleniyor.

Yakın zamanda 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerinin enerji tasarruflu miniLED ekranlara sahip olacağı öne sürülmüştü. Dolayısıyla ekran performansında da iyileşmeler görebiliyoruz.

M3’e ve yeni miniLED ekrana geçiş, MacBook Pro modellerinin pil ömründe önemli iyileşmelere yol açabilir.MacBook Pro modelleri için yeni çipler ve olası yeni ekran dışında başka bir tasarım değişikliği beklenmiyor.

imac

2-iMAC

Apple, 24 inç iMac’i 2021’den itibaren yenilemeyecek. Şu anda satışta olan en yeni iMac, M1 çipini kullanıyor. iMac’in Apple’ın etkinliği sırasında güncellenmesi bekleniyor. 13 inç MacBook Pro’da kullanılması beklenen yeni modelde M3 çipinin kullanılacağı iddia ediliyor.

M1’den M3’e geçişin hem CPU hem de GPU performansını artırması bekleniyor ancak en önemli şeyin GPU performansı olduğu söyleniyor. M3 yongası daha fazla RAM desteklediği için güncellemeyle birlikte daha fazla maksimum depolama ve daha yüksek kapasiteli bir SSD görebileceğimiz iddia ediliyor.

iMac ekranının tasarımında önemli bir değişiklik olmayacağı ancak standının değiştirileceği düşünülüyor. iMac’in bazı iç bileşenlerinin taşınarak yeniden tasarlanacağı, standın takılması için ise yeni bir üretim sürecinin kullanılacağı iddia ediliyor.

Bluetooth 5.3 gibi Wi-Fi 6E’ye yükseltme de muhtemel görünüyor. Bu teknolojiler geçen yıl diğer Mac’lerde de görünmeye başladı. iMac M3’ün turuncu, mavi, pembe ve gümüş renklerde test edildiği iddia ediliyor.

Aksesuarlar

3- USB-C AKSESUARLARI

Apple’ın Magic Mouse, Magic Trackpad ve Magic Keyboard dahil olmak üzere bazı Mac aksesuarlarındaki Lightning bağlantı noktasını kaldırması bekleniyor. Apple’ın tüm ürün yelpazesinde USB-C’ye geçişinin bir parçası olarak bu cihazların Lightning yerine USB-C bağlantı noktasını kullanacağı düşünülüyor.

4- DİĞER OLASILIKLAR

Raporlara göre iMac ve yenilenen 14 ve 16 inç MacBook Pro modelleri dışında diğer cihazların da güncelleneceğine dair herhangi bir söylenti bulunmuyor.

Her ne kadar 13 inç MacBook Pro’nun M3 çipiyle yenilenebileceği yönünde iddialar olsa da Bloomberg’den Mark Gurman, 13 inç MacBook Pro’nun ileri bir tarihte yenileneceğini söyledi.

MacBook Air, Mac mini, Mac Pro ve Mac Studio, iPad ve AirPod gibi diğer Mac modelleri ise 2024 yılına kadar güncellenmeyecek. Yani yeni iPad’lerin ya da AirPod’ların yeni versiyonlarının gelecek yıla kadar çıkması beklenmiyor.

APPLE’IN “SCARY FAST” ETKİNLİĞİ NASIL İZLENİR?

Daha önce de söylediğimiz gibi Apple’ın “Scary Fast” etkinliği 30 Ekim’i 31 Ekim’e bağlayan gece saat 03:00 CEST’te başlayacak. Apple, etkinliği herhangi bir web tarayıcısından görüntülenebilen Etkinlikler web sitesinde yayınlayacak ve ayrıca YouTube’da da canlı yayın olacak.

Öte yandan sosyal medya platformu X’te Apple etkinliklerine özel beğeni animasyonları da ortaya çıkmaya başladı. Kullanıcılar #AppleEvent etiketini içeren bir gönderiyi beğendiğinde animasyonu görüyor.

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İstanbul'da otoparka kanlı saldırı: 1 ölü, 1 ağır yaralıİstanbul’da otoparka kanlı saldırı: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Cumhuriyet Bayramı törenindeki açıklamaları sosyal medyaya yansıyan öğretmen tutuklandıCumhuriyet Bayramı törenindeki açıklamaları sosyal medyaya yansıyan öğretmen tutuklandı
Maç pompalı tüfekle kötü bitti!  12 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiMaç pompalı tüfekle kötü bitti! 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking