Cumartesi, Aralık 21

Ankara’da bir apartman yönetimi, sahibinin köpeğini zorla barınağa göndermeye çalışıyor.

Ankara’daki site yönetiminin saldırgan olmayan köpeğini zorla barınağa göndermek istediğini söyleyen Melahat Serdar, müdürün “eve köpek girerse eve melek giremez zihniyetinde olan biri” olduğunu söyledi.

REKLAM

Kamuoyunun çoğunluğunun tepkisine rağmen kabul edilen tartışmalı sokak hayvanlarına ilişkin yasaya yönelik eleştiriler artarken, Ankara’da skandal patlak verdi.

Pazartesi günü yayınlanan BirGün gazetesinden Sarya Toprak Habere göreBaşkentin Eryaman ilçesindeki Metro Sitesi’nde kendisi ile aynı evde yaşayan Melahat Serdar’ın, 6 Şubat depreminde enkaz altında kalan, sahiplendiği Sofia isimli köpek, Ankara’ya nakledilmek istiyor. şantiye yönetimi tarafından barınak.

Apartman yönetimi köpekten şikayetçi oldu ve köpeklerin tesiste tutulmasının mümkün olmadığını öne sürerek köpeğin tahliye edilmesini istedi.

Habere göre, dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda köpeğin saldırgan olmadığı belirtilirken, raporda köpeğin PETVET sistemine kayıtlı olduğunun altı çizilerek “saf olmayan bir köpek olduğu” belirtildi. aşıları yapılmış, herhangi bir saldırgan davranışı bulunmayan ve ülkemizde kanunlarla belirlenmiş yasaklı ırklar listesinde yer almayan bir köpek cinsidir.” ” ifadesine yer verildi.

Mahkeme, Serdar’ın 10 gün içinde evini terk etmesi veya köpeğini barınağa göndermesi gerektiğine karar verdi. Köpeğin tahliye edilmemesi durumunda icra memurlarının veteriner eşliğinde eve gelerek Sofia’yı barınağa götürülmeye zorlayacağı belirtildi.

Sofia’nın ailesi karara tepki gösterdi

Toprak, haberinde Sofia’nın sahibi Melahat Serdar’ın, “Kesim yasası yürürlükteyken köpeğin zorla barınağa gönderilmesine tepki gösterdiğini” yazdı.

Site yöneticisinin kapı kapı dolaşarak imza topladığını anlatan Serdar’ın açıklamaları şu şekilde aktarıldı: “Sitede kuşları, kedileri besleyenler var ama hedef sadece biziz. Kesim kanunu olmasına rağmen köpeğimi barınağa göndermek istiyorlar. Vazgeçmemek için tüm yasal haklarımızı kullanacağız. Başvurumuzu temyiz mahkemesine ilettik ancak icra memurları geçen hafta Pazartesi günü geldi. “Bu ay sonuna kadar Sofya’yı boşaltmamız gerektiğini söyledi.”

“Sofia’yı yürüyüşe çıkarmasaydık kimse fark etmezdi. O kadar sessiz bir köpek ki. Kimseyi rahatsız etmiyoruz. Müdürümüz sahada kapı kapı dolaşarak herkesten bizi şikayet etmelerini istedi. Müdür çok iyi biri. “Köpeğin girdiği eve melek girmez” anlayışıyla kızım Sofya’da dolaşırken “Zinhar bile “yasaktır” diye parmağını sallayıp tehdit etti, “kötülüktür” dedi.

Sokak hayvanlarına ilişkin tartışmalı yasa

Hükümet ortaklarından Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) önerdiği, sokakta yaşayan köpeklerin barınaklarda toplanmasını ve öldürülmesinin önünü açan tartışmalı yasa tasarısı Resmi Gazete’de yayımlandı 2 Ağustos’tan itibaren geçerli.

Tasarının yürürlüğe girmesiyle birlikte Türkiye’nin dört bir yanından köpek katliamı haberleri gelmeye başladı.

Niğde Belediyesi’nin köpekleri barınakta öldürüp evcil hayvan mezarlığına gömdüğü iddiası hayvan hakları savunucularını ayağa kaldırırken, belediye “Tamamen hukuka ve bilince uygun” diyerek eylemlerini savundu.

Kısa süre sonra Ankara Altındağ Belediyesi’nin barınaktaki köpekleri kesip toplu mezara gömdüğü iddia edildi.

Bartın’da Ateş isimli sokak köpeği yüzünden vurulurken, gözü kesildi ve 19 yaşındaki saldırgan serbest bırakıldı.

Silivri’de bir anne ve iki yavrusunun zehirli etle beslenerek öldürüldüğü belirlendi. Olayın ardından Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Erman Paçalı suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısının en çok tartışılan yönü, sokak köpeklerinin öldürülmesinin önünü açan beşinci madde oldu.

REKLAM

TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu’nda yapılan görüşmelerde söz konusu maddede değişiklik yapıldı. Sonuç olarak öneri metninden “ötanazi” ibaresi çıkarıldı ve kediler kapsam dışı bırakıldı. Ancak teklif metninden “ötanazi” ibaresi çıkarılsa da Veteriner Hizmetleri Kanunu esaslarına göre sokak köpeklerinin öldürülmesi ihtimali açık tutuldu.

Tasarıdan “ötenazi” kelimesinin çıkarılması hayvan hakları açısından olumlu bir gelişme olarak görülse de muhalefet partilerinin temsilcileri bu değişikliğin yeterli olmadığı yönündeki itirazlarını defalarca dile getirdi.

Muhalefet temsilcileri, Veteriner Hizmetleri Kanunu’nun dokuzuncu maddesinin üçüncü fıkrasındaki açıklamaların ötenaziyi tamamen dışlamaması nedeniyle, hayvan kitlelerinin öldürülmesini önlemek için yasa tasarısının tüm maddelerinin yeniden düzenlenmesi ve net ifadelerle güncellenmesi gerektiğini savundu.

Ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AK ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) oylarıyla yasalaşan sokak hayvanları düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağını duyurdu. .

REKLAM

Özel, “Bunu yürütmenin durdurulmasını talep ederek yapacağız” dedi. dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş
ekrem abi sitesi gaziantep escort