Cumartesi, Temmuz 27

ABD: Rusya, Suriye üzerinde insansız hava aracımıza zarar verdi

ABD, bir Rus savaş uçağının işaret fişeğiyle vurduğu insansız hava aracının pervanesinin hasar gördüğünü açıkladı.

ABD, Suriye’de IŞİD’e yönelik görevde kullandığı insansız hava aracının (İHA) Rus savaş uçakları tarafından hedef alındığını duyurdu. İşaret fişeğinin isabet ettiği İHA’nın pervanesinin hasar gördüğü kaydedildi.

ABD Hava Kuvvetleri Korgenerali Alexus Grynkewich, “Rus savaş uçakları, IŞİD’i yenmek için görev yapan bir ABD MQ-9 İHA’sını tehlikeli bir şekilde yakın uçarak ve doğrudan üzerindeki bir konumdan roket ateşleyerek taciz etti” dedi.

Hasar gören MQ-9’un üssüne dönmeyi başardığını belirten Grynkewich, “Suriye’deki Rus kuvvetlerinin bu pervasız, mantıksız ve profesyonelliğe aykırı davranışına bir an önce son vermesini” talep etti.

Grynkewich ayrıca, bir Rus jetinin 16 Temmuz’da insanlı bir keşif uçağına yaklaştığını ve onu türbülansa zorlayarak “mürettebatın uçağı güvenli bir şekilde kullanma yeteneğini” azalttığını söyledi.

ABD, Rus pilotları Suriye üzerinde bir dizi “tehlikeli manevra” yaparak hem uçakları hem de mürettebatı riske atmakla suçluyor.

Bu ayın başlarında ABD, Rus uçaklarının Suriye üzerinde Amerikan MQ-9 insansız hava araçlarını 24 saat içinde iki kez roket atarak taciz ettiğini kaydetti.

Washington, Mart ayında bir Rus jetinin Karadeniz üzerinde faaliyet gösteren MQ-9’un pervanesine çarparak düşmesine neden olduğunu bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking