Salı, Ekim 22

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yolsuzluk iddialarına Mehmet Büyükekşi’den yanıt! – En güncel spor haberleri

Mehmet Büyükekşi, mevcut TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun suçlamalarına yanıt verdi.

Büyükekşi ve yönetim kurulu üyelerinin yaptığı açıklama şöyle:

“TFF Başkanı’nın, liderlik dönemimize yönelik medya aracılığıyla asılsız suçlamalarda bulunması nedeniyle bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık.

Türkiye Futbol Federasyonunun mali tabloları finansal okuryazarlık becerisine sahip kişiler tarafından incelendiğinde gelir ve gider tablolarının usulüne uygun olarak hazırlandığı görülecektir. Ancak gerçekleri kamuoyuna sunmak için aşağıdaki açıklamayı sunuyoruz.

Bu tür asılsız iddialar iki ana başlıkta sunulmaktadır:

– Avrupa Şampiyonası sırasında TFF masrafları

– TFF’yi borçlu olarak göster.

1 – Milli takımımız, tarihinde ilk kez grup elemelerini kazanarak Avrupa Futbol Şampiyonası’nda 16 yıl aradan sonra çeyrek finale yükseldi; Hazırlık süreci ve turnuva bütçesi titizlikle planlandı ve uygulandı.

Söz konusu bütçe, Haziran ayı başında İtalya ve Polonya ile oynanacak deplasman maçları ile 11 Haziran-8 Temmuz tarihleri ​​arasında Almanya’da gerçekleştirilecek antrenman kampı ve turnuva sırasında Devletimiz tarafından tahsis edilen ulaşım, konaklama, sağlık ve güvenlik ile personel güvenliğini kapsamaktadır. Milli futbol takımımızın güvenliği. Personel maliyetlerini içerir.

Saha yapıları UEFA tarafından belirlenir. Çekilmenin maliyeti de UEFA tarafından ulusal federasyonlardan tahsil edildi. Toplam bedelin geri kalan giderleri arasında sponsor temsilcilerinin, kulüp başkanlarının, spor camiası temsilcilerinin, sözleşmeden doğan hakları kapsamında görev yapan federasyon profesyonellerinin ulaşım ve konaklama giderleri yer almaktadır.

2 – Kamuoyunu haksız ithamlarla yanıltmamak için sorumluların bilmesi gereken ilk gerçek şudur:

TFF statüsü gereği kredi alamıyor. Borç almak yasal olarak mümkün değildir. Gelir üretir ve giderleri karşılar. Bu nedenle mali genel kurul toplantıları ve yönetimimiz de ibra edilmiştir.

Bizim dönemimizde; yayın gelirleri neredeyse iki katına çıktı; Sponsor sayısı ve sponsor gelirleri 4 kat arttı.

TFF’nin kaynakları, TFF’nin statüsüne saygı gösterilerek ve hukuk müşavirlik firmasının hukuki görüşünden yararlanılarak, tamamen sportif amaçlarla etkin ve verimli bir şekilde kullanıldı.

Yukarıda belirtilen ve sıralanan sebepler dikkate alınarak; Gerçeği çarpıtmaya yönelik asılsız suçlamalar ve iftira davaları hakkında her türlü hukuki yola başvurulacaktır.

Eksik, asılsız ve asılsız ithamlarla hakaret eden tüzel ve özel kişiler hakkında da yasal işlem başlatılacak. Kamuoyuna saygıyla sunarız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber