Pazartesi, Ekim 7

Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından Hizbullah’tan ilk açıklama! Kara saldırısına vurgu: Tamamen hazırız

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetti. Hizbullah İsrail’e roket ve füzelerle karşılık verdi. Suikast sonrası Hizbullah’ın nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyordu. İlk açıklama Hizbullah genel sekreter yardımcısı Naim Kasım’dan geldi. Kasım ayında yaptığı açıklamada, “Savaşacağız. İsrail karadan saldırırsa biz hazırız. Tüm gücümüzle hazırız ve yolumuza devam edeceğiz.” Sözleriyle direniş mesajı verdi.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım’ın açıklamaları şöyle;

Nasrallah ABD’nin önünde bariyer haline geldi. Mesleklerle karşı karşıya kaldı. İsrail’in söylediği gibi 20 komutan yoktu. Toplantıda Nasrallah’ın korumaları da hazır bulundu. İsrail’in zarar vermediği tek ev kalmadı. Sivillere ya da sağlık ekiplerine saldırıyorlar. Evde yaşayan insanlara, çocuklara ve kadınlara yöneliktir. Bunlar savaşçı değil. Sadece sivilleri ve masumları hedef alarak soykırım yapıyorlar. Amerika Birleşik Devletleri de sınırsız destek sağlayarak İsrail’i savunuyor. Bu soykırımın sorumlusu da ABD’dir.

n2

“Yolumuza devam edeceğiz”

Evet bize çok sert bir darbe vurdular ama acılara rağmen yolumuza devam edeceğiz. Allah’ın bize vereceği zaferin ne zaman olacağını bilmiyoruz ama sabredeceğiz. Sayın Nasrallah’ın bize öğrettiği bir yol var. Bu yol devam edecek. Hizbullah hedeflerine doğru ilerleyecektir. Olaylar ve bölgemiz üzerinde kontrol bizde.

n3

“KARA SAVAŞINA HAZIRIZ”

Biz meydanda hazırız, düşmanla savaşacağız, asla meydandan çekilmeyeceğiz. Biz her türlü olasılığa hazırız. İsrail kara savaşı başlatırsa direniş güçlerimiz hazırdır. Karadan yanıt vereceğiz. İsrail, direnişle halkın arasını açmak istiyor. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Kayıp personelimizin tamamı yedek personelimiz ile değiştirilmektedir. İsrail askeri gücümüze hiçbir zaman son veremeyecek, açıklamalar hayalden ibaret. “

YENİ GENEL SEKRETER YAKINDA SEÇİLECEK

Kasım, konuşmasının sonunda Hizbullah’ın yeni liderinin kim olacağı tartışmasına yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde yeni bir genel sekreter için seçenekleri ve seçimin Hizbullah’ın iç mekanizmasına göre yapılacağını duyurdu.

LÜBNAN BAŞBAKANI MİKATI: “ORDUYU GÜNEY LÜBNAN’A KONUŞLAMAYA HAZIRIZ”

Kasım’ın açıklamalarının ardından Lübnan Başbakanı Necip Mikati, başkent Beyrut’ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mikati, Lübnan’da derhal ateşkes sağlanması konusundaki kararlılığını yineledi ve güney Lübnan’a bir ordu konuşlandırmaya hazır olduğunu söyledi. Mikati, ateşkes sağlanır sağlanmaz parlamentonun yeni cumhurbaşkanını seçmek için toplanacağını da sözlerine ekledi.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking Casibom