Pazar, Eylül 29

ECB Başkanı Lagarde’dan yapay zeka uyarısı

Oluşturulma tarihi: 26 Eylül 2024 18:07

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, yapay zeka teknolojisine ilişkin uyarıda bulundu: “Daha karmaşık teknolojilere güvenmek, finansal sistemimizde yeni kırılganlıklar yaratıyor.”

class = “medyanet-inline-adv”>

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, yapay zeka gibi yeni teknolojilerin potansiyel riskler oluşturduğunu ve finansal sistemde yeni kırılganlıklara neden olduğunu söyledi.

Lagarde, Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Avrupa Sistemik Risk Kurulu’nun yıllık konferansında konuşuyordu.

Jeopolitik değişiklikler, iklim ve teknolojik ilerlemeler gibi büyük yapısal dönüşümlerin makro ihtiyati politikalarda yeni kısıtlamalar getirdiğini açıklayan Lagarde, bunların henüz mevcut çerçevelere tam olarak yansımadığını ancak finansal istikrarı önemli ölçüde etkilediğini açıkladı.

Lagarde, yeni teknolojilerin oluşturduğu riskleri etkin bir şekilde azaltmak için makro ihtiyati politikaların bu teknolojilerin getirdiği yenilikleri benimsemesi ve kullanması gerektiğini söyledi.

class = “medyanet-inline-adv”>

“Kripto varlıklarla ilgili pek çok sorun var.” Lagarde, bu alanın zayıf temeller, şüpheli yönetim ve etkisiz doğrulama yöntemleri gibi çözülmemiş birçok unsura sahip olduğunu söyledi.

Lagarde, “Finansal sistem için en dönüştürücü olabilecek şey yapay zekadır” dedi. dedi.

Belirli görevleri yerine getirmek üzere tasarlanan yapay zeka analitik modellerinin, dolandırıcılık tespiti, kredi puanlama ve portföy getirilerini tahmin etme gibi alanlarda finansal kurumlara yardımcı olduğunu hatırlatan Lagarde, şöyle konuştu: “Yapay zeka üretkenliğindeki son gelişmeler, bilgisayar gücünün büyümesi ve verilere tam erişim, Yapay zekanın her alanda hızla benimsenmesi.” ” dedi.

Lagarde, “Yeni teknolojiler zaman içinde finansal sisteme çok büyük faydalar getirmiş olsa da, her zaman potansiyel riskler taşıma eğilimindedirler” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Yapay zekanın son modelleri ve kuantum hesaplama gibi gelişen teknolojilerin, ekonomiler ve finansal sistemler üzerinde derin etki yaratma potansiyeline sahip olduğunu anlatan Lagarde, şunları söyledi: “Finans sektörü, mevcut operasyonları iyileştirmek için yapay zekayı kullanmanın sayısız yolunu bulacaktır. Ancak” Giderek karmaşıklaşan teknolojilere güvenmenin finansal sorunlara yol açacağını, “Sistemimizde yeni güvenlik açıkları yaratacağını” söyledi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Yapay zekanın yaygın şekilde benimsenmesinin finansal sistem üzerinde de sistemik etkileri olabileceğini belirten Lagarde, kuantum hesaplamadaki gelişmelerin kripto tabanlı finansal sistem için ciddi bir tehdit oluşturabileceğinin altını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking