Cuma, Eylül 20

Otizmden şüpheleniyorsanız bu testi yapın – SAĞLIK

Çocuğumun tepkileri normal mi?
Günümüzde otizm spektrum bozukluğunun görülme sıklığı arttı. Ebeveynler bazen çocuklarının yaşına/ayına göre belirtilerin normal mi yoksa anormal mi olduğunu anlayamayabilir ve bir uzmana başvurmaları gerekebilir. Bu aşamada M-chat dediğimiz erken çocukluk dönemi otizm tarama testi ihtiyacımızı karşılıyor.
M-chat testine nasıl girilir?
M-chat testi ebeveynlere sorarak uyguladığımız kısa, basit ve anında uygulanan bir envanterdir.
M-chat testi için yaş aralığı var mı?
18-36 ay arası çocuklarda otizm belirtilerini tespit etmek amacıyla geliştirilmiş 23 maddelik bir ölçektir. Bu test sonucu bize ne anlatıyor?
Bu testle çocukta otizm belirtilerinin olup olmadığını, varsa ne kadar ciddi olduğunu görüyoruz.
Yalnızca teşhis amaçlı M-chat yeterli mi?
Dünyada geçerliliği ve güvenilirliği en yüksek otizm test araçlarından biridir. Ancak bu test tek başına otizm tanısı koymak için yeterli değildir. Değerlendirmede mutlaka uzman gözlemi ve görüşü yer almalıdır. Klinik tanı için çocuk psikiyatristi tarafından değerlendirme yapılır ve kesin tanı konur. Çocuklarda otizm gibi yaygın gelişimsel bozuklukların erken dönemde tespit edilmesi çok önemlidir. M-chat testi çocuklarda otizm belirtilerini erken tespit etmek ve normal gelişime ulaşmak için önemli bir fırsattır. Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş