Cumartesi, Eylül 21

“3.” Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko’nun. Dünya savaşıyla ilgili uyarı

Lukashenko, Belarus ile Ukrayna arasındaki sınırın daha önce hiç olmadığı kadar “baltalandığını” söyledi.

REKLAM

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko, Pazar günü Rus devlet televizyonu Rossiya’ya verdiği röportajda şunları söyledi: ‘3. Dünya Savaşı uyarısında bulundu.

Lukaşenko, Ukrayna’nın Belarus sınırına 120 bin asker konuşlandırdığını, 1.084 kilometrelik hattın her zamankinden daha fazla “patlayıcı” ve “mayın” içerdiğini, bölgede gerilimin her geçen gün arttığını söyledi.

Kiev’in hamlesine misilleme olarak tüm Belarus kara kuvvetlerini sınıra topladığını iddia eden Lukashenko, Ukrayna birliklerinin bir saldırı başlatması halinde “büyük kayıplar” yaşayacaklarını söyledi.

Lukaşenko, Kuzey Atlantik Paktı Örgütü’ne (NATO) atıfta bulunarak, “NATO Ukrayna’ya asker gönderirse bu 3. Dünya Savaşı’na neden olur” dedi.

NATO’nun şu anda Kiev’e mali yardım sağladığını anımsatan Belarus cumhurbaşkanı, “Onların hayali Polonyalıların yardımıyla Belarus’u ele geçirip işgali Leningrad’a (St. Petersburg) kadar genişletmek.” dedi.

Beyaz RusyaCumartesi günü Kiev’i insansız hava araçlarıyla hava sahasını ihlal etmekle suçlamasının ardından Ukrayna ile olan güney sınırını güçlendirmek için asker göndereceğini duyurdu.

6 Ağustos’ta Kursk bölgesine düzenlenen sürpriz saldırı, Ukrayna’nın 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana Rusya’ya yönelik düzenlediği en büyük saldırı olup, 2022’den bu yana devam eden savaşta bir dönüm noktası olmuştur. Bu saldırı aynı zamanda Ukrayna ordusunun yanlısı saldırılardan ziyade gerçekleştirdiği ilk saldırıdır. -Ukraynalı Rus savaşçılar.

Kursk sınırındaki Rusya sınır bölgesi Belgorod, Ukrayna’nın yoğun bombardımanı nedeniyle geçen hafta bölgesel acil durum ilan edilmiş, Cumartesi günü de Kursk’ta federal acil durum ilan edilmişti.

Rus yetkililer, Ukrayna operasyonunun başlamasından bu yana yaklaşık 120 bin kişinin Kursk’tan tahliye edildiğini söylüyor.

Lukaşenko, Ukrayna’nın Kursk’ta başlattığı sınır ötesi operasyona ilişkin bölgedeki Batılı ülkelerin “istikrarı bozucu davranışlarının” hem Beyaz Rusya’da hem de Rusya’da seferberliği teşvik edeceğini söyledi.

“Gerginliğin tırmanmasını istemiyoruz ve NATO’nun tamamına karşı bir savaş istemiyoruz.” diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş