Cumartesi, Eylül 21

AK Parti döneminde İlim Yayma Cemiyeti’ne bağışlanan binayı CHP’li Bayrampaşa Belediyesi devraldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adayı Hasan Mutlu, Bayrampaşa’da oyların yüzde 46,6’sını aldı.

REKLAM

31 Mart 2024 yerel yönetim genel seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’ye (CHP) geçen Bayrampaşa Belediyesi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) döneminde İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis edilen binayı şirketten geri aldı. .

Bu kapsamda Bayrampaşa Belediyesi ile İlim Yayma Derneği arasında imzalanan ve 2031 yılına kadar geçerli olan “işbirliği protokolü” iptal edildi.

İlim Yayma Derneği Bayrampaşa Şube Başkanı Mustafa Hoşoğlu, cumartesi günü X sosyal medya platformunda konuyla ilgili bir paylaşım yaptı.

Hoşoğlu, Bayrampaşa’da İlim Yayma Cemiyeti’nin kullandığı binanın belediyeye ait olduğuna dikkat çekerek, 15 Mart 2031’e kadar sürecek iş birliği protokolünün iptal edildiğini bildirdi.

Şube Başkanı Hoşoğlu, şunları söyledi: “2014 yılından bu yana toplam 10 yıldır hizmet veren İlim Yayma Cemiyeti, Bayrampaşa şubemize artık belediye olarak destek vermeyeceğini belirten bir tebligat göndererek 15 Ağustos’ta binayı terk etmemizi istedi. , 2024.”

Şubenin “Diğer” muamelesi gördüğünü belirten yönetici, göreve başlayacağı 1 Nisan 2024 tarihinde Hasan Mutlu’ya “tebrik” ziyareti yapmayı, gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verecekleri toplantılar yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi. Belediye ile işbirliği reddedildi.

İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye’de imam hatip okullarının kurucusu olarak bilinen Celalettin Ökten’in 68 arkadaşıyla birlikte kurduğu bir vakıf olarak biliniyor.

Ökten, eski adı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi olan İstanbul İmam Hatip Okulu’nun müdürüydü.

Vakıf, Türkiye çapında çok sayıda şube ve öğrenci yurtları ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş