Perşembe, Eylül 19

21 yılda 27 kez anjiyo oldu! Gerçek 74’te ortaya çıktı: ‘Çok geç’

Kamuda çalışan İlyas Durum, ilk kalp krizini 1995 yılında geçirdi. O dönem bilinen adıyla Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne götürülen Durum, elektroşok uygulanarak kalbi yeniden çalıştırılarak hayata döndürüldü. . Daha sonra kalp sorunları tekrarlayan Durum, 1999 ve 2000 yıllarında iki kez bypass ameliyatı geçirdi. 2013’te tekrar rahatsızlandı ve 3 saatlik, 5 saatlik bir ameliyatla kalbine stent takıldı. Durum, damar tıkanıklığı nedeniyle 2000 ile 2021 yılları arasında 27 kez anjiyografi gerektirdi.

2021 yılında hastalık nedeniyle kamu görevinden emekli oldum. Kalp ritim bozukluğu tedavisi de gören Durum, kalp rahatsızlığı nedeniyle 2 hafta önce Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan kalp ultrasonu ve kalp endoskopik incelemesi sonucunda Durum’un kalbinde delik olduğu tespit edilirken, ameliyat için artık çok geç olduğu ve kalbinin deforme olduğu belirtildi.

“UYUŞTURUCU SAYISI GÜNDE 20’YE ÇIKTI”

İlyas Durum, ilk kalp krizini 1995 yılında geçirdiğini belirterek, şöyle konuştu: “1995 yılında Ankara’da Maliye Bakanlığı lojmanında oturuyordum. Gece 00.30’da kalp krizi geçirdim. Acile gittim. Bize 100 metre uzaklıktaki GATA’nın odasında sabah acilde kalbim durdu. 2000 yılında bypass ameliyatı yani açık kalp ameliyatı oldum. Artan kalp sorunlarım nedeniyle 2013 yılında özel bir hastanede tekrar bypass ameliyatı oldum. Çünkü o zamanki doktorum kalbimdeki damarların yüzde 90 oranında tıkalı olduğunu söyledi. Daha sonra aritmi nedeniyle ablasyon tedavisi uygulandı. Ancak son anjiyom 2021 yılında devam etti. Ancak bu arada 27 kez anjiyo oldum. 2 bypass vardı. 27 kez anjiyo oldum. Bir keresinde kalbime stent takıldı. Bir kez ablasyon yaptırmıştım. Daha sonra 2021 yılında son kez anjiyodan sonra yapılabilecek başka bir şeyin olmadığı söylendi. Ağrım olduğunda ek ilaçlar verildi ve ilaç sayısı günde 20’ye çıktı” dedi.

“ŞANSLI OLARAK GÖRÜYORUM”

Ekran görüntüsü 2024-07-16 071717

Kalp rahatsızlığı nedeniyle 2 hafta önce Etlik Şehir Hastanesi’ne giden Durum, şunları söyledi: “Muayene sonrasında doktorum ‘Kalbinde delik var’ dedi. İlk kalp krizinin üzerinden 30 yıl geçti. Gittim. Onu görmek için çeşitli doktorlara başvurdum ve tedavi oldum. Hiçbiri bana ‘Kalbinde delik var’ demedi, ameliyatın mantıklı olmayacağını söyledi, bu yüzden bunu talihsizlik olarak değerlendirdim.

Kalp

Doktorum şöyle dedi: “Ameliyat mümkün değil, zaten iki kez bypass olmuşsun, göğüs kafesi iki kez açıldı, üçüncü kez açılma ihtimali sıfır.” “Tek çözüm kasıktan girilerek anjiyo gibi bir şemsiye tedavi uygulamaktır” diyor. Ancak şemsiye tedavisinin kalbi onarma şansının çok zayıf olduğunu söyledi. Fark etmedi, çok geçti. Belki ilk ameliyatta fark edilseydi ikinci ameliyatta o delik tedavi edilirdi” dedi.

Ekran görüntüsü 2024-07-16 071653

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Timuçin Altın, bir hastaya 27 anjiyonun çok yüksek olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ama açıkçası buna benzer hasta görmedik. Bazen hastaların yapısı gereği damarlarına stent takılır ama bu stent yine olur. , başka yeni damarlarda da daralma meydana gelebilir. Bu nedenle anjiyoya ihtiyaç duyulur. “Sık görülen bir durum değil ama gerekmedikçe hiçbir doktorun bu kadar anjiyo yapacağını düşünmüyorum” dedi.
Bu içerik Nilgün Akbıyık tarafından yayınlanmıştır.

Maskara yüzünden hayatı kabusa döndü!  tanınmaz hale geldiMaskara yüzünden hayatı kabusa döndü! tanınmaz hale geldi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş