2024 Paris Olimpiyatları’nda yüzme yarışlarının yapılabilmesi için Seine nehri temizlenecek

0

Şehri neredeyse ikiye bölen ve suları çok kirli olduğu bilinen nehirde bazı olimpik yüzme etkinlikleri düzenlemek için 1,4 milyar avroluk büyük bir temizleme projesi yürütülüyor.

2024 Yaz Olimpiyatları’nda Fransa’nın başkenti Paris’in içinden geçen ünlü Seine Nehri’nde yüzmek mümkün olacak.

Şehri neredeyse ikiye bölen ve suları çok kirli olduğu bilinen nehirde bazı olimpik yüzme etkinlikleri düzenlemek için 1,4 milyar avroluk büyük bir temizleme projesi yürütülüyor.

1900’de Paris Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yaptığında Seine’de yüzme yarışmaları yapılıyordu ve 1923’ten itibaren nehre girmek tamamen yasaktı.

Bir süredir devam eden ve Yaz Olimpiyatları sayesinde hız kazanan temizlik projesi, nehrin uluslararası spor festivalinde kullanılmasını ve kent halkının sudan güvenli bir şekilde yararlanmasını sağlayacak. 2025’ten itibaren beş farklı noktada sağlıklı bir şekilde.

Seine’de yüzmek güvenli mi?

Seine kıyıları genellikle seyir için kullanılır. Her yaz oluşturulan plajlar, nehir sayesinde Parislilerin sıcak mevsimde serinlemesine izin vermiyor.

Çünkü bisiklet ve elektrikli scooter gibi birçok yaygın taşıtın nehre atılması, çöplerin kontrolsüz bir şekilde nehre atılması ve kanalizasyonun arıtılmadan nehre boşaltılması Seine’de yüzmeyi hastalık kapar hale getirdi.

Son on yılda yapılan temizlik çalışmaları, su yolunun kısa sürede sadece teknelere ev sahipliği yapmayacağını gösteriyor.

Olimpiyatlar için kaldırılmaya çalışılan proje, nehri Olimpiyat triatlonu, açık su yarışları ve ardından Temmuz 2024’teki Paralimpik Oyunları için hazır hale getirecek. 2025 yazında insanlar nehre serbestçe girebilecek. ve şehir içinde ve çevresinde beş farklı lokasyonda hastalık riski olmadan.

Paris, 2050 yılına kadar 50 santigrat dereceyi aşabilecek bunaltıcı yaz sıcaklıklarıyla karşı karşıyayken, yıkanma suları da şehri gelecekte daha yaşanabilir kılmaya yardımcı olacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku